Анегрет Крамп-Каренбауер, новият лидер на германския Християндемократически съюз (ХДС), е

...
Анегрет Крамп-Каренбауер, новият лидер на германския Християндемократически съюз (ХДС), е
Коментари Харесай

26% от германците подкрепят наследничката на Меркел

Анегрет Крамп-Каренбауер, новият водач на немския Християндемократически съюз (ХДС), е по-популярна измежду сънародниците си от противниците й Фридрих Мерц и Йенс Шпан. Това сочи изследване на социологическия институт " ЮГов ", представено от ДПА.

Крамп-Каренбауер има поддръжката на 26 % от германците и на 39 % от поддръжниците на ХДС и баварския му съдружник - Християнсоциалния съюз (ХСС), сочи анкетата.

Мерц и Шпан събират поддръжката на надлежно 22 % и 4 % от поддръжниците на ХДС/ХСС, а 18 % от симпатизантите на консервативния блок показват, че няма да гласоподават за никой от тях.

Сред немските гласоподаватели като цяло 29 % показват, че не са удовлетворени от никого от евентуалните претенденти, а 25 % декларират, че към момента не са решили.

Сред поддръжниците на опозиционните партии има по-разнопосочни отзиви по въпроса кой би трябвало да застане отпред на ХДС/ХСС при идващите парламентарни избори, планувани за 2021 година. 46 % от симпатизантите на " Зелените " поддържат Крамп-Каренбауер, а единствено 4 % се изричат в поддръжка на Мерц.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР