Анегрет Крамп-Каренбауер, лидер на Християндемократическия съюз (ХДС) на Ангела Меркел,

...
Анегрет Крамп-Каренбауер, лидер на Християндемократическия съюз (ХДС) на Ангела Меркел,
Коментари Харесай

Протежето на Меркел потвърди, че няма да се кандидатира за канцлер

Анегрет Крамп-Каренбауер, водач на Християндемократическия съюз (ХДС) на Ангела Меркел, удостовери, че няма да се кандидатира за канцлер на федералните избори идната година, само че добави, че ще остане ръководител на партията до момента в който не бъде открит различен претендент, съобщи " Ройтерс ".

По време на конференция Крамп-Каренбауер уточни, че ще остане министър на защитата до края на този мандат, който ще завърши през есента на 2021 година Тя не счита, че решението ѝ ще повлияе на стабилността на ръководещата коалиция на Меркел със социалдемократите.

Крамп-Каренбауер опитваше да утвърди контрола си върху партията, откакто консерваторите в Тюрингия се договориха с крайнодясната " Алтернатива за Германия " за избирането на локалния министър председател.

Необичайното решение на Меркел да се намеси в абсурда, обявявайки, че е " непростимо " демократичните партии да печелят болшинства благодарение на " Алтернатива за Германия ", в допълнение акцентира неналичието на престиж на Крамп-Каренбауер, отбелязва " Гардиън ".

Очакваше се 57-годишната Анегрет Крамп-Каренбауер, наричана в резюме АКК, да се кандидатира за канцлер на федералните избори през 2021 година като ръководител на ХДС. Тя зае висшия партиен пост през 2018 година, когато Меркел разгласи, че стартира поетапно да се отдръпва от политиката. Но от този момент АКК бе наранена от поредност кавги, последният от които се разигра предходната седмица.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР