Анегрет Крамп-Каренбауер, която наследи Ангела Меркел на лидерския пост в

...
Анегрет Крамп-Каренбауер, която наследи Ангела Меркел на лидерския пост в
Коментари Харесай

Лидерката на германския ХДС иска да подобри английския си език

Анегрет Крамп-Каренбауер, която наследи Ангела Меркел на лидерския пост в немския Християндемократически съюз и е евентуален претендент за идващ канцлер на Германия, сподели, че желае да усъвършенства британския си език, съобщи ДПА.

"Разбирам и приказвам френски и британски език, само че не толкоз добре, колкото би ми се желало ", сподели през днешния ден Крамп-Каренбауер пред в. "Саабрюкер цайтунг ".

Крамп-Каренбауер беше назначена за министър на защитата в държавното управление на Меркел предишния месец. Тя оглави Християндемократическия съюз през декември. Дотогава негов водач беше Меркел, само че тя се отхвърли от нов мандат.

Крамп-Каренбауер преди този момент беше министър председател на дребната югозападна провинция Саар, която е до френската граница. По време на мандата си за недодялан министър председател от 2011 година до 2018 година Крамп-Каренбауер взимаше уроци по френски език. Сега тя усъвършенства британския си език.

Като министър на защитата Крамп-Каренбауер ще има задължения на интернационално равнище, по-специално ще би трябвало да взе участие в конференции на НАТО, където преобладаващият език е британският.

Следващите немски федерални избори би трябвало да се произведат до края на октомври 2021 година. Меркел разгласи, че няма да се кандидатира за този избор, напомня ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР