Андрей Рубльов се превърна в поредният фаворит за титлата на

...
Андрей Рубльов се превърна в поредният фаворит за титлата на
Коментари Харесай

Рубльов изгуби контрол над емоциите си, но се събра и надви Джере за успешно начало в Париж

Андрей Рубльов се трансформира в следващият любимец за купата на Ролан Гарос, който през днешния ден откри победоносно присъединяване си във втория шампионат от Големия шлем за сезона. Руснакът, който по-рано през годината се поздрави с дебютната си Мастърс 1000 купа на надпреварата в Монте Карло, през днешния ден срещна компликации, само че надви над клей експерта Ласло Джере - 6:1 3:6 6:4 6:4. По този метод международният номер 7 се класира за втория стадий в Париж, където му следва да премери сили с спечелилия от конфликта на домакинските представители сред Артур Казо и Корентен Муте.

Още през цялото време на дуела московчанинът съумя да наложи своя жанр на игра и беше извънредно нападателен в атакуващ проект, основавайки се на мощта в ударите си от главната линия. Сърбинът от своя страна не съумя да даде нужния отпор, с цел да устои на натиска на седмия подложен, при което Рубльов необезпокоявано записа откриващия сет на сметката си.

На старта на втората част любимецът продължи започнатото и завоюва общо своя шести следващ гейм в мача, с цел да пробие, до момента в който балканецът очевидно изпитваше неразположение от физическо естество и на два пъти взе медицински таймаут. Именно обаче интервенциите с лекаря на корта изиграха основна роля за позицията в срещата на Джере, който последователно с течение на времето усъвършенства доста положението си и не просто навакса пасива от брейк, а даже взе всичко в свои ръце и рискът му да вдигне експанзията в отиграванията си беше оневинен, откакто той за повторно отмъкна подаването на седмия подложен и възвърне равенството в общия резултат на конфликта.

Силните минути за сърбина бяха пренесени и при започване на третата част, когато международният номер 57 образно разполагаше с лидерската позиция при размените от главната линия, при които доминираше, и на бърза ръка се снабди с преднина от пробив, която затвърди след избавена точка за рибрейк, а Рубльов напълно загуби надзор над своите страсти в идващите минути беше същинско кълбо от нерви, като ракетата му пострада неколкократно.

Впоследствие сигналната лампа светна за първенеца от Монте Карло, който взе решение да спре да разчита на грубата мощност в ударите си за сметка на точността, като тази му смяна в тактически проект сложи главните на неговия самобитен поврат в резултата и той завоюва шест от идващите седем гейма, с цел да се поздрави с триумфа в сета.

Оттам насетне руснакът очевидно закупи претенции темп в представянето си, като беше на единствено точка разстояние от това да потегли с ранен брейк в четвъртата част, но Джере въпреки всичко показва, че не е подготвен да се съобщи и отстоя подаването си. Въпреки това, то разликата в класите беше нагледна и скоропостижно стана факт в цифрово съответствие, откакто Рубльов проби и повече не погледна обратно, като нямаше усложнения да постави точка на разногласието.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР