Андрей Рубльов e изключителното име сред подалите заявка за квалификациите

...
Андрей Рубльов e изключителното име сред подалите заявка за квалификациите
Коментари Харесай

№8 в света Андрей Рубльов е сензационната заявка за квалификациите на Sofia Open 2020

Андрей Рубльов e изключителното име измежду подалите поръчка за квалификациите на Sofia Open 2020. Руснакът стана първенец в Санкт Петербург през уикенда против различен участник на Sofia Open - Борна Чорич. Титлата бе четвърта за Рубльов през 2020 година Само той и Новак Джокович имат по 4 трофея от АТП тура през сезона. Същевременно Рубльов се изкачи и до рекордната в кариерата си осма позиция в международната класация.

Въпреки триумфа си в Санк Петербург четвъртфиналистът от US Open и " Ролан Гарос " към момента не е с обезпечено място в заключителния шампионат на АТП в Лондон. Към днешна дата девет играчи са събрани в границите на напълно малко над 1000 точки в битка за две места при четири оставащи седмици до края на сезона. Рубльов се стреми към първото си присъединяване в Лондон и се нуждае от всяка точка в актива. Но защото срокът за поръчки за главната скица на Sofia Open изтече преди седмица, той съобщи присъединяване в пресявките. Осмият в света Рубльов също по този начин изиска от уредниците на шампионата в София и " уайлд кард " за главната скица на Sofia Open 2020.

Впечатляващи са и останалите поръчки за квалификациите в София, в които все още попадат общо петима, триумфирали с трофеи от АТП шампионати през 2020 година Сред тенисистите, които ще се опитат да влязат в главната скица посредством пресявките, са 38-ият в настоящата класация Юго Юмбер (шампион в Оукланд през януари), Кайл Едмънд (шампион в Ню Йорк през февруари), Ласло Джере (шампион от неделя в Сардиния), Иржи Весели (шампион от Пуне през февруари), Жил Симон (бивш №6 в света, притежател на 14 трофеи на АТП, два пъти четвъртфиналист в шампионати от " Големият шлем " ), Яник Синер (четвъртфиналист от " Ролан Гарос " ), Мартон Фучович (финалист в София през 2019 г.), Камерън Нори (четвъртфиналист предходната седмица в Санкт Петербург), Франсис Тиафо, Александър Бублик, Йошихито Нишиока и Стефано Травалия.

Вече са ясни имената на 19 от звездните участници в главната скица на петото юбилейно издание на Sofia Open. Диего Шварцман, Гаел Монфис, Денис Шаповалов, Роберто Баутиста Агут, Пабло Кареньо Буста, Фабио Фонини, Карен Хачанов, Милош Раонич, Феликс Оже-Алиасим, Душан Лайович, Каспер Рууд, Борна Чорич, Тейлър Фриц, Алекс де Минор, Филип Краинович, Ян-Ленард Щруф, Николоз Басилашвили, Кей Нишикори и Кевин Андерсън съумяха да влязат в звездната компания, която ще спори за купата в София.

Забележителното е, че описът на признатите по право в главната скица се затвори на №35 в международната класация преди седмица, като измежду 19-те попадна и ползващият непокътнат ранкинг на №14 Кевин Андерсън. Сред доказаните участници в главната скица има трима финалисти в шампионати от " Големият шлем ". Списъкът с участниците на Sofia Open 2020 освен е най-силният в историята на шампионата. Това е най-впечатляващата селекция въобще в шампионат от категория 250 на АТП от близо четири години насам.

Билетите за Sofia Open 2020 (от 7 до 14 ноември в " Арена Армеец " ) са в продажба онлайн на Eventim.bg, на Grabo.bg и ipass.bg.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР