Андреа Довициозо пристигна във Валенсия в четвъртък като претендент за

...
Андреа Довициозо пристигна във Валенсия в четвъртък като претендент за
Коментари Харесай

Довициозо: Дадохме всичко от себе си

Андреа Довициозо дойде във Валенсия в четвъртък като кандидат за купата в MotoGP, само че все пак цифрите не бяха доста на негова страна и всеки бе наясно с това. Италианецът, който за девет години в шампионата имаше единствено две победи, изненада всеки осведомен с MotoGP този сезон и победи шест пъти – тъкмо толкоз, колкото и новият остарял международен първенец Марк Маркес.



На Дови му бе нужна победа и неуспех за Маркес този уикенд, само че ориста не бе на негова страна. В рамките на към обиколка италианецът се намираше пред съперника си, само че изгуби централизация след случая на Лоренсо, и завърши най-успешния си сезон в кралския клас с злополука.

GAME OVER! @AndreaDovizioso is down!

The Championship is all but over! #FinalShowdown! pic.twitter.com/eBUBHQEUkU
— MotoGP™ (@MotoGP) 12 November 2017
No forgetting this guy! What an heroic effort it has been from @AndreaDovizioso this season! pic.twitter.com/SIJJsJhnv9
— MotoGP™ (@MotoGP) 12 November 2017
" Искахме тази купа толкоз, колкото и Марк и дадохме всичко от себе си, само че не разполагах с повече карти ", разкри Дови. " Доволен съм от сезона си. Постигнахме добър резултат. Опитахме всичко, само че ни липсваше темп. Беше мъчно да печеля купата. Преминах лимита си и по този начин се стигна до случая ".



Въпреки " провалянето " Дови реализира една впечатляваща акция, излезе от сянката на петкратния първенец, който се трансформира в новия му съотборник – Хорхе Лоренсо, и потвърди, че възрастта никога не е спънка за триумф. Не и в MotoGP. И точно поради възрастта си (31 г.), поради изненадата, която сервира, и поради обстоятелството, че не даде купата на Маркес по никакъв начин елементарно, Дови е първенец за мнозина.
Гледайте онлайн всички стартове от сезон 2017 в MotoGP по Mtel Sport 1 и Mtel Sport 2 Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР