Андре Каланцопулос, главен изпълнителен директор на ФМИФилип Морис Интернешънъл обяви

...
Андре Каланцопулос, главен изпълнителен директор на ФМИФилип Морис Интернешънъл обяви
Коментари Харесай

Въпреки пандемията! 18 млн. повече потребители на IQOS



Андре Каланцопулос, основен изпълнителен шеф на ФМИ

Филип Морис Интернешънъл разгласи финансовите си резултати за четвъртото тримесечие на 2020 година и за цялата година. Въпреки провокациите, свързани с COVID-19 за бизнеса по света, компанията регистрира положителни резултати - потребителите на устройството за награване на тютюн IQOS бележат растеж и към този момент доближават почти 17,6 милиона души по целия свят. От тях 72% или 12,7 млн. потребителиса минали изцяло на бездимната опция и са спрели цигарите. 

Успоредно с данните за увеличаващ се брой консуматори, Филип Морис Интернешънъл регистрира и възходящо самопризнание в доста страни за капацитета на бездимните артикули за възстановяване на публичното здраве, се показва в световно известие на компанията. През юли предходната година Агенцията по храни и медикаменти на Съединени американски щати (FDA) издаде позволение за предлагането на IQOS на американския пазар като тютюнево произведение с модифициран риск (MRTP) с изказванието за понижено излагане на организма на нездравословните и евентуално нездравословни субстанции по отношение на цигарения пушек.

Веднага след оповестяването на финансовите резултати за последното тримесечие на 2020 година и за цялата година, акциите на компанията скочиха с 0.4% и не престават да вървят нагоре, показват интернационалните издания(PM, +2.03%).

Филип Морис Интернешънъл завършва годината с двуцифрен пазарен дял на нагреваемите тютюневи произведения на 10 от своите пазари, а в някои градове консумативите за устройството IQOS към този момент доближават и рекордни равнища през 4-тото тримесечие за 2020 година в основни територии и пазари: 16% в Рим, 20% в Атина,  над 24% в Токио и Сендай и над 34% във Вилнюс.  В редица страни делът на нагреваемите тютюневи произведения се добавя и от други бездимни произведения от  портфолиото на компанията. В световния финансов доклад на ФМИ за 2020г. са упоменати и рекордният дял на бездимните изделиякато част от общото портфолио на компанията, както и разширеното портфолио от бездимни произведения с необятна гама от консумативи и устройства. Към момента водещата бездимна платформа на компанията IQOS се предлага на 64 пазара в основни градове и страни.

Въпреки въздействието на пандемията през 2020 година, световният пазарен дял на нагреваемите тютюневи произведения за IQOS, отвън Съединени американски щати, нараства с 1.7 пункта до 6.1% за 2020 година



„ Устройството за нагряване на тютюн IQOS продължава да отбелязва впечатляващ растеж през 2020г., като се регистрира доста нарастване на общия брой консуматори, както и на доставките на нагреваемите тютюневи произведения и на размерите на продажбите “, съобщи основният изпълнителен шеф на ФМИ Андре Каланцопулос.

През 2020 година размерите на нагреваемите тютюневи произведения в международен мащаб нарастват с 27.6% до 76.1 милиарда стика,

„ Резултатите на Филип Морис Интернешънъл за 2020 година са значими, макар невижданите турбуленции, дължащи се на пандемията от COVID-19, като поправеният растеж в облагите на акция (EPS) от 7% се добавя от регистрираните по-добри от предстоящото резултати през четвъртото тримесечие “, сподели още   Андре Каланцопулос при оповестяването на годишните финансови резултати на компанията. „ На първо място би трябвало да поздравим цялата организация на компанията за големите старания да се подсигурява сигурността на нашите чиновници и техните фамилии, да се обезпечи бърза акомодация на метода ни на работа, както и да се окаже поддръжка на локалните общности “, добави Каланцопулос.  

През 2020 година компанията предприе редица ограничения за обезпечаване на непрекъснатост на активността си по време на пандемията, с цел да понижи възможното нарушение на бизнес интервенциите и достигането на продуктите до пазара и потребителите си. Филип Морис Интернешънъл разгласи, че все още има задоволителен достъп до първични материали за продуктите си и не се сблъсква с проблеми, свързани с съществени снабдители. Всички индустриални мощности за производството на нагреваемите тютюневи произведения на ФМИ в света действат, а рестриктивните мерки, свързани с COVID-19, нямат доста влияние върху предлагането на продуктите на пазара.

„ Започваме 2021 година с набрана инерция, въпреки че някои от турбуленциите не престават, най-много свързани с продължаващото влияние на пандемията върху търговията. По отношение на резултатите за тази година -  очакваме доста възобновяване на бизнеса с органически растеж на чистите доходи в едноцифрени цифри над 5. Това  се дължи на растежа при потребителите на устройството за нагряване на тютюн, както и на по-нататъшните старания за реализиране на доходност, които обуславят прогнозния поправен растеж от акции с понижена стойност в границите на 9% до 11% на същата база “, споделя още основният изпълнителен шеф на ФМИ  Каланцопулос.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР