Анджелик Кербер бе в серия от шест поредни поражения допреди

...
Анджелик Кербер бе в серия от шест поредни поражения допреди
Коментари Харесай

Кербер бе тествана от 19-годишна французойка, Азаренка устоя срещу бивша №9

Анджелик Кербер бе в серия от шест следващи провали допреди предходната седмица, само че точно тогава възкръсна като феникс от пепелта и победи на конкуренцията в Страсбург. Тя придвижи отличните си изяви и на Ролан Гарос, където през днешния ден реализира втора победа, надделявайки над участващата с " уайлд кард " представителка на домакините Елса Жакмо. 19-годишната французойка бе извънредно покрай това да вкара срещата в трети сет, само че в последна сметка опитът на някогашната №1 взе връх и германката затвори дуела в своя изгода след 6:1 7:6(2). Така тя продължава към третия кръг, където нейна съперничка ще бъде Александра Саснович, отстранила Ема Радукану по-рано през днешния ден.

В дебютния сет преимуществото бе напълно на страната на Кербер, която непрестанно търсеше пътя на офанзивата, а това в композиция с честите грешки от ракетата на французойката докара до три пробива в актива на фаворитката и скоротечен триумф в частта.

Вторият сет обаче още от началните си минути се трансформира в извънредно оспорвана борба, в която всяка от двете състезателки съумя да разгърне капацитета си. В края на частта Жакмо се снабди с два скрити сетбола, но точно тогава не съумя да откри очертанията на корта и се стигна до тайбрек, където трикратната шампионка от Шлема се възползва от напрежението, обхванало по-младата ѝ противничка, с цел да завоюва последните 6 точки в срещата и да се поздрави с крайната победа.

Angelique Kerber au troisième tour à Paris pour la première fois depuis 2018
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР