Анатолий Антонов заминава за Вашингтон, информира ТАСС, позовавайки се на

...
Анатолий Антонов заминава за Вашингтон, информира ТАСС, позовавайки се на
Коментари Харесай

Руският посланик в САЩ се завръща на работното си място

Анатолий Антонов отпътува за Вашингтон, осведоми ТАСС, базирайки се на източник.

" Посланикът ще замине за Съединени американски щати в неделя и в понеделник сутринта, 21 юни, той към този момент ще бъде на работното си място ", сподели източникът на организацията.

Руско-американските връзки ескалираха след високопоставено изявление, в което Байдън съобщи, че съветското управление ще би трябвало да " заплати цената " за опитите на Москва за интервенция в американските избори. Освен това шефът на Белия дом отговори утвърдително на въпрос дали счита Путин за „ палач “.

След това посланикът на Русия в Съединени американски щати Анатолий Антонов беше поканен за съвещания в Москва, където беше от 21 март. Американският дипломат Джон Съливан отпътува за съвещания във Вашингтон на 22 април.

В сряда в Женева се организира руско-американска среща на върха. Инициативата за провеждането му пристигна от Вашингтон. Путин и Байдън разискаха положението и вероятностите за по-нататъшно развиване на двустранните връзки, въпроси на стратегическата непоклатимост, както и въпроси от интернационалния дневен ред, в това число взаимоотношение в битката против пандемията и уреждането на районните спорове. В резултат беше оповестено желанието да се върнат посланиците в столиците.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР