Анастасия Павлюченкова, която бе принудена да пропусне по-голямата част от

...
Анастасия Павлюченкова, която бе принудена да пропусне по-голямата част от
Коментари Харесай

Край на приказката за Павлюченкова: Световната №43 е първата полуфиналистка в Париж!

Анастасия Павлюченкова, която бе принудена да пропусне по-голямата част от предишния тенис сезон поради травма в коляното, изненада всички с представянето си на тазгодишното Открито състезание на Франция, достигайки до четвъртфиналите на конкуренцията, само че силите на рускинята не стигнаха да сътвори още един самобитен героизъм и през днешния ден тя отстъпи пред Каролина Мухова. Световната №43 показва отлична игра и се нуждаеше от малко повече от час и половина време, с цел да пречупи съпротивата на своята противничка и да оформи крайното 7:5 6:2, с цел да си подсигурява място в полуфиналите, където я чака среща с победителката всред Арина Сабаленка и Елина Свитолина.

Двубоят започва вихрено за чехкинята, която реализира пробив още на старта и без да загуби нито точка в първите си два сервис гейма, си построи задатък от 3:1. Впоследствие тя доближи до четири благоприятни условия за втори пробив, само че рускинята сподели своята класа и съумя да се измъкне от затрудненото състояние, след което се възползва от разколебаването на Мухова и напълно скоро равенството още веднъж се възцари на корта - 3:3. Световната №43 обаче бе доста по-активната от двете състезателки и въпреки това постоянно да водеше до неточности от нейна страна, то в края на сета тя доближи до нов брейк след няколко чудесно построени свои офанзиви, като точно това предреши триумфа ѝ в откриващата част.

Вторият сет обаче бе съвсем напълно лишен от конспирация, защото умората стартира да взима връх у Павлюченкова и ударите ѝ изгубиха своята мощност и заостреност. Чешката тенисистка не пропусна да се възползва от неубедителните изяви на своята съперничка и пое цялостен надзор върху протичащото се, като на три пъти съумя да пробие подаването на рускинята и не след дълго се поздрави с крайната победа.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР