Анастасия Павлюченкова е първата 1/4-финалистка на Ролан Гарос. Рускинята получи

...
Анастасия Павлюченкова е първата 1/4-финалистка на Ролан Гарос. Рускинята получи
Коментари Харесай

Исторически момент на РГ: Едва за трети път имаме 1/4-финалистка извън топ 300 в Големия шлем

Анастасия Павлюченкова е първата 1/4-финалистка на Ролан Гарос. Рускинята получи контузия тъкмо преди миналогодишното издание на шампионата и отсъства от корта за интервал от над 6 месеца, само че в този момент наподобява преодоляла всички компликации от близкото минало и е за трети път измежду финалната осмица в Париж.

Бившата финалистка до наскоро се намираше в серия от шест следващи загуби и се срина до номер 333 в международната класация, единствено че през днешния ден сподели тенис заслужен за най-високото равнище в WTA Тура и реализира страховит поврат над Елизе Мертенс - 3:6 7:6(4) 6:3. Някогашната номер седем изоставаше със сет и 1:3 гейма, само че откри сили да пречупи съпротивата на 28-ата сложена и в идващия кръг ще премери сили с една всред Каролина Мухова (световна номер 43) и " щастливата губеща " Елина Аванесян.

3 - With a ninth career comeback win at, Anastasia Pavlyuchenkova is now only the third player ranked outside the WTA`s top 250 to reach a Grand Slam quarter-final in the Open Era, after Martina Hingis and Kaia Kanepi. Monumental.
— OptaAce (@OptaAce)
Срещата стартира с ранна замяна на пробиви, само че след това Павлюченкова стартира да позволява прекалено много непредизвикани неточности в опитите си да бъде нападателна и белгийката се откъсна напред с 4:1 гейма. По-високоранкираната състезателка се защитаваше чудесно и несъмнено влезе под кожата на съперничката си, която изглеждаше доста нервна на корта и скоро откриващата част беше в сметката на поставената състезателка.

Мертенс продължи да господства и при започване на втория сет, вземайки задатък от 3:1 и даже имаше опция да удвои преднината си, с което значително да постави точка на разногласието в мача. Тогава обаче пристигна един от повратните моменти в дуела, защото рускинята отрази цели седем брейкбола и това я извърши с голяма доза самочувствие. Участващата с " уайлд кард " тенисистка нижеше уинъри от всяка една точка на корта и бързо откри метод да изравни резултата, а след това изигра един изцяло идеален тайбрек и борбата щеше да се реши в трета част.

Там силите изцяло напуснаха белгийката, до момента в който Павлюченкова не спираше с вихрените си офанзиви, които завършваха сполучливо съвсем всякога и на бърза ръка си обезпечи два пробива преднина. Тогава Мертенс отскочи до съблекалнята, а по-късно взе и медицински таймаут, което разруши ритъма на нейната съперничка и изоставането на Елизе се сведе до единствено един брейк разлика. Все отново рускинята съумя да се концентрира и осъществя своя пети мачбол, реализирайки безпощаден  завършващ удар от бекхенд. По този метод 31-годишната състезателка се трансформира в едвам третата жена отвън топ 300 на света, която доближава до 1/4-финал на Голям шлем от началото на Откритата епоха на тениса.

Roland-Garros quarterfinal No.3
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР