Анализите на търговците показват, че в зависимост от сезона едно

...
Анализите на търговците показват, че в зависимост от сезона едно
Коментари Харесай

Семействата зареждат средно 100-150 литра гориво месечно. Ще помогне ли отстъпката от 25 ст. за литър?

Анализите на търговците демонстрират, че според от сезона едно семейство месечно зарежда сред 100 и 150 литра гориво, като летния сезон и месец декември са пикови поради ваканционните и празничните пътувания. На този декор ръководещите оферират да отпускат помощ от 25 стотинки на литър гориво, като от тази скица са изключени тъй наречените премиум горива - или високооктановия бензин, както и дизела с подобряващи добавки. През последните два дни цената на едро на дизела е паднала леко, само че това се чака да се усети по колонките за зареждане след седмица.

През последната година цената на горивата у нас бележи забележителен растеж. Най-масовият бензин А95 е поскъпнал с над 48%, като единствено за последния месец на бензиноколонките цената му е скочила със 17 стотинки. Дизелът е скочил с близо 57% за година, а за последния месец с близо 5,5%. Най-сериозен е скокът в цената на метана - за година покачването е с близо 150%, като през последния месец наклонността се резервира и това гориво е поскъпнало с 37 стотинки по колонките за зареждане на коли.

През последния месец бензиностанциите регистрират лек спад на потреблението. Според търговците от ден на ден хора зареждат до 20 литра гориво и сензитивно са намалели тези, които пълнят цялостен контейнер.

“Средно фамилния бюджет отделя към 100-150 литра месечно за горива. Ориентировъчно сред 25 и 40 лв., това е което може да направи като спестовност едно семейство, което почти употребява коли в градски условия ", съобщи Димитър Хаджидимитров от Асоциация на търговците, вносителите и превозвачи на горива.

Според търговците хората би трябвало да получават отстъпката непосредствено на колонката, като цената им се приспада при заплащането.

" Да се създаде система, която непосредствено да демонстрира тази държавна помощ в касовия бон и непосредствено да се изпраща към системите на Национална агенция за приходите, това за мен е работещ вид ", сподели Димитър Хаджидимитров.

По този метод, съгласно търговците, потребителят ще получава отстъпката незабавно, а бензиностанциите ще могат в относително къси периоди да получават заплащанията от страната. Търговците настояват, че в случай че се вкара издаването на фактури на физически лица това ще затрудни работата, също така съществува риск да се наруши законът за Данък добавена стойност. Веригите ще запазят и бонус стратегиите за лоялни клиенти.

" Няма логичност да не се запазят, действително видяно тези 25 стотинки са от страната, а не са от притежателите на бензиностанции или от компаниите, които ги стопанисват. Така че логиката е да се запазят. Лично аз, където давам отстъпки, ще ги запазя ", сподели Димитър Хаджидимитров.

Цените обаче зависят от котировките на суровия нефт на международния пазар и растежа на ползване. През последните две седмици в търговията на едро се следи лек спад на цената на дизела, само че поради по-голямото търсене пък цената на бензина се повишава.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР