Анализаторската компания International Data Corporation (IDC) публикува прогноза за световния

...
Анализаторската компания International Data Corporation (IDC) публикува прогноза за световния
Коментари Харесай

IDC: през първото тримесечие на 2018 г., пазара на AR и VR устройствата е спаднал с 30,5%

Анализаторската компания International Data Corporation (IDC) разгласява прогноза за международния пазар на шлемовете за AR и VR виртуална действителност в идващите години.
Първо обаче да се срещнем с настоящите трендове. През първото тримесечие на 2018 година, доставките на AR/VR-каски са паднали с съвсем една трета — с 30,5 %, достигайки едвам 1,2 милиона единици. Тази обстановка анализаторите свързват с това, че производителите на смарт телефони са престанали да доставят VR-шлемове в комплект с апаратите от топ-ниво.

В края на същата 2018 година, се чака доставките на AR/VR-устройства да се усилят с към 6 %, достигайки 8,9 милиона единици. С към 8,1 милиона в общия размер на доставките ще възлизат и устройствата за виртуална действителност. Делът на тези джаджи ще се окаже на равнище до 91.8 %.

В доклада са включени още и устройствата без вграден екран (за работата на които се изисква инсталиране на смартфон), самостоятелните джаджи „всичко в едно“, а също по този начин и шлемовете, разчитащи на компютър или игрова подпора.

До 2022 година, доставките на AR/VR-каски, съгласно прогнозите на IDC, ще се усилят до 65.9 млн. броя. От тях 39,2 млн. ще са шлемове за виртуална действителност. Делът на тези устройства през посочената година ще намалее до 59,4 %.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР