Анализаторите смятат, че между 2018 и 2022 г. общият годишен

...
Анализаторите смятат, че между 2018 и 2022 г. общият годишен
Коментари Харесай

Облакът: Google Cloud вече е по-скъпа компания от IBM

Анализаторите считат, че сред 2018 и 2022 година общият годишен растеж на подразделението може да доближи 55%, а до 2025 година годишните му продажби ще възлязат на 38 милиарда $

Облачните компании са атрактивни за вложителите (снимка: CCO Public Domain)

Бизнесът с облачни услуги продължава да пораства, привличайки интереса на вложителите и вниманието на анализаторите. Затова не е изненадващо, че фирмите за клауд услуги са измежду най-скъпите в света и цената им непрекъснато се повишава.

Анализатори от Дойче банк отпред с Лойд Уолмсли оповестяват в записка до вложителите, че облачният бизнес на Alphabet Holding (в състава на който е интернет колосът Google) към този момент коства 225 милиарда $.

Пазарната капитализация, приписвана на подразделението Гугъл Cloud, е била съвсем два пъти по-висока от тази на IBM при приключването на борсовата търговия в сряда тази седмица, съобщи Блумбърг.
още по тематиката
Анализаторите считат, че сред 2018 и 2022 година общият годишен растеж на подразделението Гугъл Cloud може да доближи 55%, а до 2025 година годишните му продажби ще възлязат на стойност към 38 милиарда $.

„ Въпреки че в предишното подразделението Гугъл Cloud беше измежду тези, които изоставаха на пазара и губеха пари, с възходящото доверие в пазарната тактика и комерсиалната прелест по време на господин Куриан, считаме, че то може да усили пазарния си дял ”, споделят анализаторите от Дойче банк.

Мениджърът на Гугъл Cloud Томас Куриан преди този момент беше президент по създаването на артикули в софтуерната корпорация Oracle. Той управлява клауд подразделението на Гугъл от ноември м.г. и явно се оправя много сполучливо.

Анализаторите на Дойче банк предлагат на вложителите да купуват акции на Alphabet и покачиха целевия си курс до 1600 $ за акция, което е по-високо от оценките на всеки от 45-те интервюирани от Bloomberg анализатори.

Същевременно акциите на холдинга Alphabet нарастнаха с 0,2% до 1180 $ за брой по време на търговията преди отварянето на пазара в четвъртък.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР