Анализаторите прогнозират, че JPMorgan Chase, Citigroup, Bank of America и

...
Анализаторите прогнозират, че JPMorgan Chase, Citigroup, Bank of America и
Коментари Харесай

Големите американски банки разчитат на ниски данъци, за да увеличат печалбите си

Анализаторите предвиждат, че JPMorgan Chase, Citigroup, Bank of America и Wells Fargo ще усилят чистата си облага с 16% на годишна база.

Още по тематиката
Societe Generale преструктурира поделението си за капиталово банкиране

Целта на новия шеф на дивизията Северин Кабан е да конкурират сполучливо другите играчи в бранша
5 юли 2018
Американските банки ще изплатят 170 милиарда $ на акционерите

Парите за дивиденти и назад изкупуване на акции ще са с към четвърт повече от тези през 2017 година
20 юни 2018 Най-големите американски банки се надяват, че ниските налози ще доведат до нарастване на облагата им. В същото време комерсиалната война заплашва търсенето на корпоративни заеми и забавянето на вътрешния ипотечен пазар в Съединени американски щати основава в допълнение напрежение за локалните компании, оповестява Financial Times.

Какви са упованията

В петък ще стане ясно дали очакванията на бранша са оправдани, като тогава ще бъдат показани докладите за второто тримесечие на 2018 година на JPMorgan Chase, Citigroup и Wells Fargo. Очакванията са чистата облага на огромната четворка, която включва и Bank of America, да се усили с 16% на годишна база, сочат прогнози на Bloomberg.

Прогнозите са JPMorgan и Citi да имат по-висока облага за сметка на съперниците Wells Fargo и Bank of America.

Директорите във финансовите институции ще би трябвало да дават отговор въпроси по отношение на въздействието на комерсиалното напрежение върху корпоративния бранш в Съединени американски щати. Отпуснатите бизнес заеми от американските банки са нарастнали с едвам 0.3% през май, до момента в който през предходния месец нарастването е било 12%, демонстрира информация на Федералния запас.

Търговската война основава напрежение в бранша

Джим Шанаха, финансов анализатор в Edward Jones, разяснява, че терзанията за следствията от евентуална комерсиална война се ускоряват. " Банките настояват, че фирмите не са склонни да взимат заеми или да влагат ", сподели Шанаха.

Банкерите разискват каква би била обстановката при растеж на облагата в условия на финансова дерегулация, високи лихви и ниски налози. Джейми Димон, основен изпълнителен шеф на JPMorgan, разяснява преди месец, че за бранша следва " златна епоха ".

На фона на възходящото напрежение измежду вложителите финансовият показател S&P 500 регистрира понижение след рекордните 13 следващи сесии на затваряне с растеж. Сега той се е намалил с 12% по отношение на пика си през януари.

Саул Мартинез, банков анализатор в UBS, счита, че е значимо банките да показват, че растежът им не се движи единствено от данъчните промени.

Въпреки опасенията, че ниската рентабилност ще се отрази на финансовите резултати, огромните банки към момента не повишават лихвите за постоянни клиенти.

Очакванията са и други фактори да окажат въздействие върху финансовите резултати на фирмите от бранша през второто тримесечие. Покачващите се лихви възпират притежателите на жилища от повторни инвестиции. Топ банкери считат, че равнищата на приходите от продажби и търговия на Уолстрийт ще се трансформират по отношение на миналата година.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР