Анализаторите на Организацията на страните износителки на петрол (ОРЕС) публикува

...
Анализаторите на Организацията на страните износителки на петрол (ОРЕС) публикува
Коментари Харесай

ОРЕС: През 2045 г. по пътищата ще има 540 млн. електромобила

Анализаторите на Организацията на страните експортьорки на нефт (ОРЕС) разгласява дълготрайната си прогноза World Oil Outlook, разглеждаща развиването на нефтената промишленост до 2045 година

Сред прогнозите са, че след 12 години всеки 10-и автомобил в света ще е на акумулатори. След още 10 години общият брой на електрическите автомобили по света ще доближи 540 млн., което ще се равнява на 22% от международния автопарк.

Според прогнозите на ОРЕС международният дял на колите, задвижвани от природен газ, ще се усили доста. Техният брой ще се утрои до 2045 година, от 33 млн. предходната година до 115 млн.

Експертите на организацията считат, че колите с водородни горивни кафези ще останат новобранци заради високата цена и неналичието на водород.

Въпреки екологичните начинания, международният автопарк ще продължи да се господства от стандартни коли с ДВГ и след 22 години. Анализът счита, че през 2045 година на тях ще се падат 73% от всички коли в света. В същото време класическите коли ще изгубят позиции на пазара, а търсенето на електрически влакове ще продължи да пораства бързо: последните ще съставляват 40% от продажбите, съгласно ОПЕК.

Що се отнася до общия брой коли в света, до 2045 година той ще нарасне към 1,7 пъти.

Колко тъкмо е това ще прочетете на новия авто уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР