Анализаторите на Morgan Stanley коригираха прогнозата си за доставките на

...
Анализаторите на Morgan Stanley коригираха прогнозата си за доставките на
Коментари Харесай

Очакват се 6 милиона по-малко iPhone 14 Pro за текущото тримесечие

Анализаторите на Morgan Stanley коригираха прогнозата си за доставките на iPhone Pro за настоящото тримесечие заради спирания в завода в Чжънчжоу, Китай, който е главният индустриален център за сглобяване на смарт телефони за „ Епъл “.

В резултат на епидемията от COVID-19 производството на моделите от висок клас евентуално ще бъде понижено с 6 милиона единици.

Очаква се фабриките за сглобяване на по-старите iPhone-и

да доставят общо 79 милиона смарт телефона вместо плануваните 85 милиона.

Става дума за разновидностите iPhone 14 Pro и 14 Pro Max, които се сглобяват в тази китайска фабрика на Foxconn. „ Епъл “ евентуално ще понижи доставките заради индустриална рецесия в завода.

Преди това премиум смарт телефоните се считаха за релативно устойчиви на общия спад на пазара на електроника и поддържаха висока динамичност на продажбите. При устройствата от междинен и начален клас на компании като Xiaomi, Oppo и Vivo обаче се следи двуцифрен процентен спад в търсенето. Засегнати са даже iPhone-и, които не са от серията Pro. Поради тази причина продажбите на моделите Pro са изключително значими за „ Епъл “ и

спирането на производството в Джънджоу е още по-болезнено, в сравнение с би могло да бъде.

Според Morgan Stanley времето за очакване за доставки на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max е повишено до 4-5 седмици спрямо 2-4 седмици преди месец, като търсенето остава високо и даже има прочут дефицит. Финансовите анализатори чакат доставките да се поправят през първите месеци на 2023 година заради неудовлетвореното търсене през 2022 година. След като производството в Джънджоу още веднъж проработи, непрекъснатия развой е основен фактор за триумфа на „ Епъл “ и нейния сътрудник Foxconn, който е притежател на оборудването.

През уикенда локалните управляващи наоколо до Джънджоу проведоха привличането на служащи в завода на Foxconn, с цел да оказват помощ на производителя да се върне към цялостна работа.

Само преди ден анализаторите на Barron`s направиха много песимистични прогнози - те понижиха прогнозата за доставките на iPhone през настоящото тримесечие с 8 милиона броя, в това число iPhone 14 Pro и Pro Max - с 5 милиона броя. Експертите на J.P. Morgan също направиха сходни прогнози.
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР