Анализатори, занимаващи се с киберсигурност съобщиха днес, че са открили

...
Анализатори, занимаващи се с киберсигурност съобщиха днес, че са открили
Коментари Харесай

Откриха пробив в сигурността на TikTok

Анализатори, занимаващи се с киберсигурност оповестиха през днешния ден, че са разкрили хипотетичен пробив в нерешителен сървър, който е разрешил достъп до хранилището на TikTok, което съгласно тях съдържа персонални потребителски данни. Само ден по-рано Microsoft съобщи, че е разкрил „ накърнимост с висока степен на съвестност “ в приложението за Android на TikTok, „ което би разрешило на хакерите да компрометират потребителски сметки с един клик “.

TikTok на китайската ByteDance мина границата от 1 милиарда месечни консуматори още преди година, а в този момент се подрежда измежду най-любимите приложения на доста младежи. Това го прави привлекателна цел за хакери, които могат да се опитат да получат достъп до известни сметки или да препродават сензитивна информация.

През 2020 година услугата беше избрана като опасност за поверителността от администрацията на Тръмп и съвсем беше неразрешена заради опасения от евентуални връзки сред основаната в Пекин компания майка и китайското държавно управление.

TikTok съобщи, че изказванията за пробив, открит през уикенда, са погрешни. „ Нашият екип по сигурността изследва това изказване и откри, че въпросният код е изцяло откъслечен с изходния код на TikTok ”, показва представител на компанията. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР