Анализатори от инвестиционната банка Goldman Sachs понижиха прогнозата си за

...
Анализатори от инвестиционната банка Goldman Sachs понижиха прогнозата си за
Коментари Харесай

Прогнозата за печалбата на Apple се понижи заради iPhone XR

Анализатори от капиталовата банка Goldman Sachs намалиха прогнозата си за облага на Apple след вчерашния анонс на нови смарт телефони от компанията. Това оповестяват CNBC и TechNews.

„ Apple показа нови iPhone, както се очакваше, само че цената на модела iPhone XR с течнокристален екран се оказа по-ниска, в сравнение с предполагахме. Фактически той заменя два телефона – iPhone 8 и iPhone 8 Plus – и ни подтиква да снижим междинната продажна цена на смарт телефоните и прогнозата за облага, компенсирайки по-високата прогноза за броя на доставките”, разяснява анализаторът Род Хол.

Сега специалистите чакат облагата на Apple за финансовата 2019 година да бъде 13,77 $ на акция, до момента в който по-рано прогнозата сочеше 14,53 $ на акция. Но Goldman Sachs резервира рейтинга на акцийте на Apple на „ неутрално” равнище.

Според прогнозата на Род Хол, в околните 12 месеца акциите на Apple ще нарастнат до 240 $, което е с 9% повече, в съпоставяне със цената им при затваряне на борсата в сряда, 12 август.

iPhone XR е най-евтиният от оповестените през вчерашния ден смарт телефони на Apple. Моделът има същия процесор като флагманите iPhone XS и XS Max, само че е оборудван с LCD екран вместо OLED и алуминиев корпус вместо железен.

Apple съпоставя iPhone XR с модела iPhone 8 Plus, като акцентира, че времето за самостоятелна работа на новия смарт телефон е увеличено с 90 минути.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР