Анализаторът Георги Харизанов и социологът Кольо Колев влязоха в остра

...
Анализаторът Георги Харизанов и социологът Кольо Колев влязоха в остра
Коментари Харесай

Кольо Колев защити президента Радев заради изказването на руския патриарх, но Харизанов го посече много лошо!

Анализаторът Георги Харизанов и социологът Кольо Колев влязоха в остра словесна битка във връзка изявленията на съветския патриарх Кирил по отношение на Освобождението на България в студиото на Нова телевизия.

„ Скандалът се провокира от въпросния господин който се държи като втори външен министър на Русия, а не като духовно лице. Най-скандално е, че не му се отговори реципрочно “, уточни Харизанов.

Според него, скандални са и думите и тонът на патриарха към българския президент. „ Кой е приказвал за полски Сейм или за литовски Сейм, с цел да си разрешава някой това? Кой в формалните си речи е споделил „ Благодарим на Полша или на Украйна “?, попита той Кольо Колев, който заобиколно се опитваше да изясни историята.

„ В желанието си да покаже темперамент, господинът си измисля обстоятелства “, сподели Харизанов по адрес на патриарха.

„ Господин Радев отлично акцентира – войни на Александър Втори. Скандал има. По въпроса за пренаписването на историята, съществува факт, даже имаше подписка за анулация на 3 март като народен празник “, уточни от своя страна Кольо Колев.

„ Патриарх Кирил се обръща към Радев като че ли някой е не запомнил да му каже, че в това време президентите са се сменили. Спомнете си изявленията на Росен Плевнелиев. Маса българи умряха от позор. Тук е коренът на това, което назоваваме скандал “, счита социологът.

По думите му, президентът Радев е изнесъл „ чудесна “ тирада на Шипка, обрисувайки по „ превъзходен “ метод приноса на Русия за свободата на България.

„ Г-н Колев в случай че каже още веднъж „ отлично “, ще ни стане неприятно “, възмути се Харизанов.

„ Руският запис стопира там, където патриархът стопира да му набива канчето (на Радев) “, разяснява той изтеклия запис с укорителните думи на патриарх Кирил на срещата си с българския президент в София.

„ Реципрочният отговор не може да бъде в жанр Валери Смеонов “, счита Кольо Колев.

„ Чудесен е. Само фактология. След случая със Ска Келер се е научил да е една концепция по-дипломатичен “, отвърна Харизанов.

Двамата разясниха и предаването „ Вечер “ по съветската телевизия „ Россия 1 “, в което политици насочат обидни думи към българската страна и президент. Основният проблем бил, че там са изнесени погрешни обстоятелства по адрес на страната ни, само че за благополучие се намерили и коментатори, които призовали за опазване на положителните отношение сред двете страни.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР