Анализ за състоянието на американската политика написа Клаус-Дитер Франкенбергер от

...
Анализ за състоянието на американската политика написа Клаус-Дитер Франкенбергер от
Коментари Харесай

Колко ниско падна американската политика

Анализ за положението на американската политика написа Клаус-Дитер Франкенбергер от Frankfurter Allgemeine Zeitung и представен от Дойче веле. Ето какво гласи той:
Иде ти да си скубеш косите. Но в действителност стилът и тонът, които господстват във Вашингтон сега, надали могат да се илюстрират по-добре. В самото начало на решителната фаза от процедурата по импийчмънт против президента Доналд Тръмп, най-високопоставеният арбитър в САЩ Джон Робъртс се видя заставен да предизвести двете страни, че не трябва да не помнят къде се намират: в Сената на  САЩ, който преди време носеше и купата " доблестен ". Защото сцените, които се разиграха там, бяха грозни и отровни. Благородство ли? Печалната прогноза планува, че процедурата по импийчмънт ще бъде огледално отражение на равнището, до което сега е паднала американската политика. Нейните основни проявни форми днес са враждебността и бруталните нападки, които унижават достолепието на отсрещната страна.
Да, преди време политическите конфликти също не бяха толкоз вежливи, взаимно уважителни и надпартийни, както настояват някои носталгици. Днес обаче е настъпила радикална смяна.
Политическият съперник се е трансформирал във зложелател, който би трябвало да бъде погубен, а политическият и културен разлом, разделящ Америка, към този момент се демонстрира на всички нива. В същото време и процедурата за премахване на настоящ президент - изключително пък на този президент - естествено не води до усмиряване на нацията. И всички апели да се зачита Конституцията се сблъскват с могъщата стена на поголовното оклеветяване.
Човек напряко се пита по какъв начин ли американската политика ще се измъкне от модела на двете враждуващи племена, който трови атмосферата в страната към този момент от години.
А нали създателите на републиката, на които днес всички се базират, натоварваха с най-голяма тежест не друго, а съдействието и приобщаването към ръководството на страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР