Анализ на вчерашния вот в студиото на Денят започва направиха

...
Анализ на вчерашния вот в студиото на Денят започва направиха
Коментари Харесай

Боряна Димитрова за вчерашния вот: Това беше триумф на твърдите ядра

Анализ на вчерашния избор в студиото на " Денят стартира " направиха Боряна Димитрова от " Алфа Рисърч " и Първан Симеонов от " Галъп Интернешънъл ".

Боряна Димитрова дефинира вчерашния избор като успех на твърдите ядра.

В същото време българското общество за следващ път е посочило сериозна подвижност, която основава сложни за хващане браунови придвижвания.

" Няма друго общество в Европа, в което в една година да са се сменили трима спечелили – юли месец " ИТН ", " Продължаваме промяната " през ноември месец и в този момент ГЕРБ. ", посочи тя.

По думите ѝ, в случай че изборите са били референдум, те са извоювани от проевропейското болшинство в България.

ГЕРБ е привлякъл към 40 000 нови симпатизанти по отношение на предходните избори, регистрира Първан Симеонов от " Галъп Интернешънъл ".

По думите му " Продължаваме промяната " се е показала над упованията, само че много под своите упования като резултатът демонстрира, че партията не е в режим на " свободно рухване ".

Движение за права и свободи има към 340 000 гласа, с което повтаря резултата си от предходните избори.

" Демократична България " си върнаха част от това, което бяха " отдали назаем " на " Продължаваме промяната ", отбелязва Симеонов.

По-ниският резултат за Българска социалистическа партия приказва, че присъединяване им във властта не е помогнало, само че пък партията се е закрепила, добави той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР