Анализ на ситуацията с енергетиката у нас направи бившият депутат

...
Анализ на ситуацията с енергетиката у нас направи бившият депутат
Коментари Харесай

Кадиев за газа: Полша има резерв за 310 дни, ние - за 16 !

Анализ на обстановката с енергетиката у нас направи някогашният народен представител от Българска социалистическа партия и някогашен зам.-министър на финансите Георги Кадиев в своя Фейсбук профил.

В него той съпоставя запасите на Полша и България - двете страни, които се оказаха със спрени ноставки на съветски газ.

" Полша има газово вместилище, което покрива към 110% от годишното й ползване от 23.3 млрд.куб.м. Това вместилище е цялостно на 76%, което покрива 85% от годишното ползване на страната. Т.е. имат газ за 310 дни.

Полша построява втори водопровод до Литва с годишен потенциал от 1,9 милиарда куб. м., който ще проработи от октомври 2022 година ", написа Кадиев и добавя: " Полша построява водопровод от Норвегия с задоволителен потенциал да размени изгубения съветски импорт. Той би трябвало да проработи изцяло от януари 2023. "

След това той обръща внимание и на обстановката у нас: " България има вместилище с потенциал 0.5 млрд.куб.м., което покрива към 15.5% от годишното ни ползване. Това вместилище е цялостно едвам на 17.7%, т.е. в него има към 0.08 млрд.куб.м. Това покрива 16 дни лятна консумация. "

" Накратко, Полша има запас за 310 дни, ние- за 16 дни. Затова при тях цените на газа няма да скочат, при нас- с 30% ", добавя депутатът и заключва: " Сега знаете какво е неприятна политика. "
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР