Аналитиците на Bank of America (BofA) прогнозират, че цената на

...
Аналитиците на Bank of America (BofA) прогнозират, че цената на
Коментари Харесай

Bank of America: Цената на петрола Brent ще скочи до 100 долара за барел през 2023 г.

Аналитиците на Bank of America (BofA) предвиждат, че цената на петрола Brent, която сега е $76,73 за барел  може да достигне  приблизително  до 100 $ за барел през 2023 година. Предполагаемият растеж до 100  $ за барел се получава с помощта на възобновяване на търсенето на петрол в Китай в композиция с понижаване на доставките на нефт от Русия.

Въпреки това „ нашите прогнози за търсенето на нефт и цените за 2023 година разчитат в огромна степен на постоянния напредък на търсенето в Китай и Индия, тъй че всяко закъснение на повторното отваряне в Азия може да повлияе на предстоящата ни ценова траектория “, споделиха от Bank of America, като прибавиха, че пътят към постпандемична среда може да е неравномерен „ поради ниските равнища на имунитет в Китай “.

На 4 декември  в BofA предвидиха повишение на цената на петрола до $110.Най-големият фундаментален фактор за цените беше, че възбраната на Европа за доставки на съветски нефт включваше механизъм за съветския нефт да тече другаде. Петролът към момента може да се продава на други страни като Индия, стига цените да са лимитирани до 60 $. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР