Аналитичната компания Bain & Company публикува специален доклад на тема

...
Аналитичната компания Bain & Company публикува специален доклад на тема
Коментари Харесай

Bain & Company: Роботизацията ще унищожи 20-25% от работните места в САЩ

Аналитичната компания Bain & Company разгласява специфичен отчет на тематика въздействие на роботизацията и автоматизацията върху имущественото разслояване на американското общество. Аналитиците смятат, че има прекомерно сериозен риск роботизацията да не докара до упования растеж на общото богатство, а единствено ще направи богатите още по-богати.
Според това проучване, роботизацията най-вече ще засегне хората с ниски и междинни заплати. Плюсът на тази автоматизация е растежът на продуктивността и на вложенията, само че на това ще могат да се радват единствено най-квалифицираните експерти и огромните корпорации. Към края на 2020-те години, 20-25% от работните места в стопанската система на Съединени американски щати ще бъдат унищожени от роботизацията и автоматизацията от нов вид.

Предизвиканата от роботизацията вълна от вложения в тези технологии доближи $8 трилиона. Но при започване на 2030-те години се чака засищане на бранша и спад в вложенията. Това ще докара до голяма волатилност на международните пазари. Аналитиците предсказват, че фирмите няма да съумеят да обучат задоволително експерти за новите специалности, към което се прибавя и бързото остаряване на популацията на Съединени американски щати. Компаниите ще би трябвало напълно да трансформират своите бизнес модели с цел да се приспособяват към новата обстановка, тъй като се чака понижение на търсенето на артикули на пазара.

При тези условия, от ден на ден пари ще се концентрират в ръцете на най-богатите хора и корпорации и доста страни ще поемат ролята на съдия на пазарните процеси.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР