Ана Александрова от Библиотеката на Читалище Съгласие 1869“ в Плевен

...
Ана Александрова от Библиотеката на Читалище Съгласие 1869“ в Плевен
Коментари Харесай

Библиотекарят Ана Александрова всеотдайно организира занимания за деца



Ана Александрова от Библиотеката на Читалище „ Съгласие 1869 “ в Плевен стана притежател на приз „ Млад библиотекар на годината “. Отличието се връчва от Българската библиотечно-информационна асоциация (ББИА). Наградата Ана Александрова получи публично на гала в Регионална библиотека „ Пейо К. Яворов “ - Бургас, в границите на XXXІ Национална конференция „ Библиотеките - провокации и трансформации в Covid- среда “.
„ Детската ми фантазия беше да бъда ветеринарeн доктор, само че популярност Богу това не се случи и до ден сегашен ужасно доста обичам животните. Книгите са моя пристрастеност и най-много децата . Те са моя пристрастеност, мое ентусиазъм, тъй като с тях се усещам щастливо ", сподели за БНР Ана Александрова.

 Ана Александрова Снимка: персонален списък

Всяка вечер в 20 часа библиотекарят четеше приказки онлайн, когато беше натрапен локдаун. Но откакто отвориха библиотеките бяха проведени летни занимания за децата.

" Много деца ме потърсиха, започнаха да идват в библиотеката. Направихме летни занимания с тях като нашата основна цел беше да ги срещнем с детските автори  от листата със наложителната литература и по този метод да ги подпомогнем. Четях им автобиографии и разкази, приказки от разнообразни създатели от листата със наложителна литература. След това преминавахме към игри просветителни -  редене на пъзел, изобразяване, видях, че дечицата ужасно доста се вълнуват , забавно им е да играят избрана приказка, влизат в функции, на тях това им доставя голямо наслаждение и ми хрумна концепцията, че мога да ги развеселявам като създадем свършек на летните занимания с къса драматизация на приказка. Децата се впуснаха с голям възторг в това премеждие, изиграха си на сцената пиесата, получиха грамоти и това ги направи щастливи ", добави за „ Хоризонт “ Ана Александрова.

 Снимка: персонален списък

Цялото изявление можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР