Ан прави своя дебют през 1999 г. в телевизионния сериал

...
Ан прави своя дебют през 1999 г. в телевизионния сериал
Коментари Харесай

Родена е Ан Хатауей

Ан прави своя дебют през 1999 година в телевизионния сериал Get Real, само че първата ѝ значима роля е в продукцията на Дисни „ Дневниците на принцесата “ през 2001 година След това тя продължава да се появява в фамилни филми, измежду които „ Дневниците на принцесата 2 “ и „ Омагьосаната Ела “.
През 2005 – 2006 година тя трансформира имиджа си и стартира да играе в различен вид филми, като „ Планината Броукбек “, Havoc, „ Дяволът носи Прада “, в който си партнира с Мерил Стрийп – нейният кумир, и „ Да бъдеш Джейн “. Последните два кино лентата бележат най-високия връх в нейната кариера.
Номинирана е за Оскар за Най-добра актриса за ролята си в „ Рейчъл се омъжва “. През 2010 година Тя изиграва ролята на Бялата кралица във кино лентата на Тим Бъртън Алиса в страната на чудесата. Там Ан си партнира с Джони Деп и Хелена Бонам Картър. През 2012 година изиграва Фантин във кино лентата на Том Хупър „ Клетниците “ по едноименния разказ на Виктор Юго. За ролята си печели Оскар за Най-добра поддържаща актриса.
Играта на Хатауей е сравнявана с тази на Джуди Гарланд и Одри Хепбърн, която пък е обичаната ѝ актриса.
Личен живот
Ан Хатауей в продължение на съвсем 4 години се среща с италианския предприемач Рафаело Фолиери, упрекнат в разхищаването на 50 милиона $, подарени от милиардера Роналд Бъркъл на фонд в помощ на католическите църкви. Ан Хатауей е съучредител на този фонд. Личните дневници на актрисата са приобщени към делото като доказателства на обвиняването, само че към самата актриса не са повдигнати обвинявания.
Скоро след скъсването с Рафаело Фолиери, Ан стартира да се среща с артиста и дизайнер на бижутерни декорации Адам Шулман. През 2011 година двамата афишират годежа си. На 29 септември 2012 година те се женят в градчето Биг Сър, Калифорния. На 24 март 2016 година им се ражда наследник, Джонатан Роузбанкс.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР