АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ е сред най-престижните висши учебни заведения

...
АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ е сред най-престижните висши учебни заведения
Коментари Харесай

Традиция и съвременност в сърцето на Пловдив

АМТИИ „ Проф. Асен Диамандиев “ е измежду най-престижните висши образователни заведения по изкуствата в България. Възпитаници на Академията са актьори със международна популярност като Васко Василев, Красимира Стоянова, Теодосий Спасов и доста други. В своята образователна и креативна активност АМТИИ съчетава класика и актуалност, обичаи и нововъведения. Студентите получават приети в целия свят дипломи. Завършилите бакалавърска степен имат опция да продължат образованието си в необятен набор от магистърски стратегии с висока степен на конкурентоспособност. С решение на Народното събрание на Р България от 31.01.2019 година висшето учебно заведение носи името на своя основател проф. Асен Диамандиев.

През своята повече от 50-годишна история Факултет “Музикална педагогика” се е утвърдил като водеща музикално-образователна институция с извънредно висок престиж в България и в чужбина. В структурата на факултета действат три катедри - “Музикална педагогика и дирижиране”, “Пиано и акордеон” и “Класическо и Поп и джаз изпълнителско изкуство”. В тях преподават изявени създатели, подготвящи високо квалифицирани реализатори, учители по музика в разнообразни профилирани и общообразователни учебни заведения, както и в паралелки с интензивно образование по музика.



Факултетът „ Музикален фолклор и хореография “ е най-престижната академична просветителна институция в тази професионална област в България. Той приготвя висококвалифицирани експерти в региона на българското музикално и танцово фолклорно изкуство, балетната педагогика, постановка и артмениджмънт. Факултетът има три катедри - “Музикален фолклор”, “Хореография” и „ Теория на изкуствата “, в които преподават едни от най-изтъкнатите експерти в региона на музикалния и танцовия фолклор, балетното изкуство, актуалните танцови техники, артмениджмънта и обществените връзки в изкуството.

Факултет “Изобразителни изкуства” приготвя висококвалифицирани експерти в необятен диапазон на образните изкуства: изящни изкуства-живопис, графика, скулптура; графичен и фешън дизайн, сценография, снимка и педагогика на образованието по изобразително изкуство. Факултетът има три катедри - “Изящни изкуства”, “Приложни изкуства” и „ Дизайн “, в които преподават изявени експерти в региона на образните изкуства. Ежегодна процедура е подготовката и присъединяване на преподаватели и студенти от факултета в университетски изложения и други художествени конгреси.



Департаментът за езикова и профилирана подготовка (ДЕСП) сплотява формите за придобиване на спомагателна и следдипломна подготовка и специализация в Академията, както и образование за повишение квалификацията на педагогическите експерти от предучилищното и учебното обучение. През тази образователна година е нараснал броят на учащите се в СДК „ Учител по музика “ и „ Учител по изобразително изкуство “, огромен е ползата на преподаватели по програмата на МОН „ Мотивиран преподавател “. ДЕСП провежда през месец юни 2021 година кандидатстудентски съвещания по всички специалности за идната кандидатстудентска акция.

Пловдив, ул. „ Тодор Самодумов” No 2; тел.: 00359 32 601 441, факс: 00359 32 632 467; ; e-mail: ; Бакалавърски стратегии: 00359 32 601 444; Магистърски стратегии: 00359 32 601 445
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР