Amnesty International в събота настоява избрания за президент на Иран

...
Amnesty International в събота настоява избрания за президент на Иран
Коментари Харесай

Amnesty International настоява иранският президент Раиси да се разследва за престъпления срещу човечеството

Amnesty International в събота упорства определения за президент на Иран Ебрахим Раиси да бъде разследван за ролята му в това, което Вашингтон и правозащитни организации назовават извънсъдебни изтезания на хиляди политически пандизчии през 1988 година, оповестява " Ройтерс ".

Иран в никакъв случай не е признавал всеобщите изтезания, а против Раиси в никакъв случай не са отправяни обществени обвинявания за неговата роля. Някои духовници настояват, че процесите са били почтени, възхвалявайки " елиминирането " на въоръжената съпротива в ранните години на ислямската гражданска война от 1979 година
 Иран избра новия си президент - консервативния арбитър Раиси
Иран избра новия си президент - консервативния арбитър Раиси

Той е под наказания на Съединени американски щати и е обвързван с минали изтезания на политически пандизчии

" Обстоятелствата към ориста на жертвите и местонахождението на телата им и до през днешния ден са систематично прикривани от иранските управляващи, което се равнява на продължаващи закононарушения против човечеството ", се споделя в изказване на генералния секретар на организацията Агнес Каламард.

Amnesty International и преди са призовавали за следствие на Раиси , който завоюва президентските избори в петък.

" Продължаваме да призоваваме Ебрахим Раиси да бъде разследван за присъединяване му в минали и продължаващи закононарушения според интернационалното право, в това число от страни, които упражняват универсална пълномощия ", сподели тя, акцентирайки документирания през 2018 година отчет за ролята на Раиси.

Каламард съобщи, че консервативният началник на правосъдната система също би трябвало да бъде разследван и за спираловидно репресиране през последните години против правата на индивида .
 В Иран аятолахът си назначи правоприемник
В Иран аятолахът си назначи правоприемник

Мартин Табаков напомня думите на някогашния президент на страната Рафсанджани - " Свободата е значимо нещо. Когато хората избират каквото те пожелаят, е добре за тях и за нас " - нещо извънредно простичко, само че в това време ставащо все по-сложно, когато става дума за Иран
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР