Амнести Интернешънъл и други правозащитни организации призоваха ФИФА да отдели

...
Амнести Интернешънъл и други правозащитни организации призоваха ФИФА да отдели
Коментари Харесай

Призоваха ФИФА да плати на работниците в Катар

" Амнести Интернешънъл " и други правозащитни организации приканиха ФИФА да отдели 440 милиона $, с цел да компенсира служащите мигранти в Катар за " злоупотреби с правата на индивида " по време на подготовката за Световното състезание през 2022 г, заяви Ройтерс.

В писмо до президента на ФИФА Джани Инфантино правозащитните организации обявиха, че управителният орган на международния футбол също би трябвало да работи със страната хазаин, с цел да отбрани правата на служащите мигранти в бъдеще. " За да поправят множеството злоупотреби, осъществени от 2010 година, когато ФИФА даде семейството на Мондиал 2022 на Катар, без да изисква никакво усъвършенстване в отбраната на труда, организациите приканиха ФИФА най-малко да задели 440 милиона $, колкото раздава като наградни фондове на участниците на Световното състезание ", обявиха от " Амнести Интернешънъл ".

Правителството на Катар съобщи, че трудовата му система към момента е в развой на възстановяване, само че отхвърли обвиняванията, отправени в предходен отчет на Амнести, че хиляди служащи мигранти са били експлоатирани. В отчет от 48 страници на Амнести се споделя, че към момента са необятно публикувани практики като закъснение на заплати. От ФИФА дадоха отговор, че работят с организационния комитет и към този момент са изплатени обезщетения на редица служащи. Световното състезание ще се организира от 21 ноември до 18 декември, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР