AMG празнува 50-годишен юбилей по време на 24-часовото състезание на

...
AMG празнува 50-годишен юбилей по време на 24-часовото състезание на
Коментари Харесай

Технически шедьовър е хипер автомобилът Project One на AMG

AMG чества 50-годишен празник по време на 24-часовото съревнование на „ Нюрбургринг ”. По този мотив Mercedes още веднъж влезе в заглавията, откакто популяризира нова порция механически данни за упования с голям интерес Project One. Сърцето на модела ще е 1,6-литров V6 турбо мотор, който е създаден на база мотора, задвижвал болида на Mercedes във Формула 1 от 2015 година. Сравнен със спецификацията за Ф1, този мотор е с нови колянов вал, бутала и електроника. Двигателят ще може да устоя единствено 50 000 км, след което той ще се нуждае от главен ремонт. V6 елементът работи на 4000 об/мин на луфт, а 13 500 об/мин ще е оптималната граница, до която ще може да се развърта.

Шестцилиндровият мотор работи взаимно не с един, а с два електромотора. Първият е с мощ 107 к.с. и ще се грижи турбото да се върти непрекъснато. Вторият, чиято мощ е 161 к.с., е обвързван непосредствено с коляновия вал.

Други два електромотора са инсталирани върху предната ос, като те ще могат независимо (ако лидерът иска) да задвижват автомобила с оптимален пробег на ток от 24 километра.

Пакетът акумулатори тежи 100 кг и е инсталиран по средата на Project One. Те също са заети непосредствено от Ф1. Интересното е, че в хипер автомобилът има четири пъти повече кафези по отношение на шампионския болид Mercedes F1 W06 Hybrid на Люис Хамилтън.

Все още няма точни данни за тежестта на автомобила, само че целият задвижващ тракт тежи 420 кг. По непотвърдени данни целият автомобил ще тежи малко над 1300 кг, само че тази информация предстои на удостоверение. Абсолютно несъмнено е, че моторът и скоростната кутия ще са вградени в шасито, което от своя страна е направено напълно от въглерод.

Комбинираната мощ на петте мотора ще е над 1000 к.с., което ще отиват към колелата чрез 8-степенна трансмисия с един съединител. Укротяването на „ валяците” (335 отзад) ще се падне на карбон-керамични дискове на четирите колела.
AMG дава обещание на 275-те притежателя на Project One да достави техния образец до края на 2020 година С изключение на Китай, творението на AMG ще може да се движи по пътищата.

В цялостния му искра ще може да забележим Project One през септември, когато ще се организира автомобилното ревю във Франкфурт.

Източник: vesti.bg

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР