Американците са известни навсякъде по света с няколко доста лоши

...
Американците са известни навсякъде по света с няколко доста лоши
Коментари Харесай

6 вредни навика на американците, които завладяват света

Американците са известни на всички места по света с няколко много неприятни навика. Независимо какъв брой нездравословни са някои от тях, те към този момент не са присъщи единствено за Щатите, само че и се популяризират и в останалата част от света.

В това отношение те важат към този момент и за доста места в Европа, а даже и за България частично. Business Insider показва кои са най-разпространените от тях:

Яденето на бърза храна в големи количества

 Снимка 341957
Източник:

Все още американците ядат повече бърза храна от която и да е друга страна в света. Ресторантите в Щатите, предлагащи такава, сервират на към 50 милиона души на ден. Също по този начин 8 от 10 души, живеещи в страната, ядат такива храни най-малко един път месечно.

Много други страни обаче към този момент ги настигат. Във Франция над 50% от оборота на заведенията за хранене е точно от бърза храна. Значителна е потреблението на такива артикули и в Канада, Англия, Южна Корея, Германия и Япония.

Пропускането на обедната отмора и яденето пред бюрото

 Снимка 341956
Източник:

Това важи за 62% от работещите американци, показва The New York Times. Франция обаче ги догонва. Там междинната обедна отмора се е " свила " от 8-80 минути през 1975 година до едвам 22 минути през 2011 година.

Лудостта по Black Friday

 Снимка 264541
Източник:

Разпродажбите на Black Friday потеглят от Съединени американски щати, като се организират един ден след Деня на благодарността. Тенденцията обаче към този момент е световна, като такива се вършат в страни от Мексико, през Китай, Австралия до България и Румъния.

Продължителните часове работа

 Снимка 287515
Източник:

В проучване от 2014 година се показва, че междинният американец, нает на цялостен рабоден ден, се труди по 47 часа седмично. От друга страна в Германия и Швеция хората работят по към 35 часа седмично. Това обаче от ден на ден се трансформира, като към този момент на доста места в Европа, в това число и у нас, работната седмица е към 42 часа.

Пристрастеността към обществените мрежи

 Снимка 305996
Източник:

Щатите са дома на най-популярните обществени мрежи, като Фейсбук, Instagram и Snapchat. Любопитното е обаче, че американците към този момент надалеч не са на първите места във връзка с потреблението им. Те даже не участват в топ 10.

Най-много време в обществените мрежи прекарват във Филипините, Бразилия, Мексико, Аржентина, Обединените арабски емирства и Малайзия - приблизително над 3 часа на ден.

Цял ден пред тв приемника

 Снимка 222070
Източник:

Данни от 2015 година демонстрират, че живеещите в Съединени американски щати изпреварват всички останали в света по гледане на телевизия - приблизително 4 часа и 42 минути на ден. Те обаче имат сериозна конкуренция в лицето на австралийците, италианците и поляците, които също стоят пред тв приемника повече от 4 часа на ден.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР