Американците постоянно говорят за намерението на Русия да нападне сама

...
Американците постоянно говорят за намерението на Русия да нападне сама
Коментари Харесай

Признаци на голямото настъпление

Американците непрекъснато приказват за желанието на Русия да нападне сама след края на украинската атака. В малко по-размита (но въпреки всичко несъмнена) форма сходни прогнози могат да се чуят и от съветски политици и специалисти (не всички, само че някои).

Самият аз неведнъж съм писал и казвал, че за Русия би било преференциално да се възползва от несъмнената уязвимост на Украйна сега на окончателния неуспех на нейните настъпателни опити и да се опита да победи украинските въоръжени сили в една стратегическа интервенция на левия бряг на Днепър, след което доубиването на украинска държавност би било въпрос на малко време, което ще изисква войски за пречистване на региона и угнетяване на последните огнища на опозиция в региона от Днепър до западната граница.

В същото време както аз, по този начин и други локални специалисти и политици, които приказват за нахлуване, постоянно сме отбелязвали, че не можем да приказваме за нахлуване поради самото нахлуване. Не би трябвало, не можем и няма да повторим украинския опит.

Трябва да зародят условия, които да разрешат провеждането на огромна настъпателна интервенция с малко кръв и за малко време.

В противоположен случай, в случай че едно от двете условия (малко клане и къс срок) не е изпълнено, рискуваме да се сблъскаме с контраиграта на врага и да се окажем в сложна политическа обстановка (както вътрешнополитическа, по този начин и външнополитическа).

Как можем ние, елементарните жители, наблюдаващи развиването на рецесията благодарение на медийни изявления и публични официални съобщения, да определим, че са зародили удобни условия за офанзива, а по-късно, че тя е почнала (ако започне)?

Първо . Трябва да настъпи окончателното привършване на ВСУ. Началото на този миг може да се дефинира по следните признаци:

• масираните офанзиви на въоръжените сили на Украйна по всички посоки ще бъдат прекъснати, ще възникне устойчива наклонност за закрепване на постигнатите рубежи (а там, където са с неподходяща настройка, отчасти оттегляне на първичните си позиции) и прекосяване в отбрана;

• ротацията на украинските войски на фронтовата линия на практика ще спре, защото запасите ще бъдат изчерпани, а изтеглените за възобновяване елементи ще се нуждаят от огромно възобновяване на боеспособността;

• в изтощените елементи на предната линия ще има загуба на морал, която ще се изрази в внезапно увеличение на непринудено предаващите се;

• интензивността на украинския артилерийски огън внезапно ще намалее, а снарядите ще стартират да се икономисват. В същото време, в случай че Украйна резервира ресурс от ракети с огромен обхват и безпилотни транспортни средства с огромен обхват, интензивността на офанзивите против далечния съветски гръб ще се усили за известно време, в това число опити за масирани набези с дронове на Москва и летища на стратегическата авиация ( с цел да отклони вниманието на съветското общество и управляващи от обстановката на фронта, принуждавайки ги да пазят тила). Ракетите обаче няма да устоят дълго, в случай че до тогава украинските въоръжени сили въобще ги имат.

Второ . Руската войска непрестанно изследва врага за най-сетне да овладее самодейността. Когато на целия фронт или на по-голямата му част възникне същата обстановка, както в купянското направление, където съветските въоръжени сили настъпват, въпреки и постепенно, само че непрестанно, пробивайки фронта и принуждавайки съперника да трансферира запаси от други направления, ще стане ясно, че „ пациентът е узрял “.

Последният сигнал, че фронтът на украинските въоръжени сили е подготвен за колапс, ще бъде загубата в границите на една или две седмици на два или три основни центъра като Купянск, Лиман, Северск, Часови Яр, Авдеевка, Маринка, Угледар, Болшая Новоселка, Орехов, и прочистването на островите на Днепър в региона на Херсон и завладяването на предмостие на десния бряг.

Нека подчертая, че въобще не е належащо да чакате, до момента в който паднат всички посочени точки. Три случая за две седмици са задоволителни, с цел да се разбере, че фронтът държи на честната дума и ще рухне при първия по-сериозен трус. Украйна просто няма задоволително запаси, с цел да запуши две-три (или повече) огромни дупки начело.

Трето . Необходима външнополитическа поддръжка.

На този стадий военното напрежение сред Китай и Съединени американски щати бързо нараства в Азиатско-тихоокеанския район. И двете страни непрестанно организират учения, включващи от ден на ден кораби и самолети.

Съединените щати притеглят към ученията все по-големи контингенти от своите съдружници. Русия, употребявайки тази опция, принуждава Вашингтон да реагира все по-остро.

Не сте ли се запитали: за какво Тихоокеанският флот изгаря дизелово гориво по време на взаимни учения с Китай на дребни групи кораби „ за практикуване на взаимоотношение “?

В края на краищата е ясно, че в случай че избухнат военни дейности, Русия ще поддържа политически Китай, само че няма незабавно да влезе във войната на негова страна. И даже да се причисли, Тихоокеанският флот и китайският флот имат разнообразни задания в разнообразни региони на Тихия океан.

Още повече, че в нашия флот съвсем няма бойни офицери, които да приказват свободно китайски. Може би китайците са малко по-добри с съветския език, само че войната не е другарски празник, командите би трябвало да се дават ясно и да се схващат недвусмислено. А войната не е тренировка; не можете да назначите преводач на всеки транспортен съд.

Тоест флотите ще си взаимодействат на стратегическо, а не на тактическо равнище. Така че за какво извършения за упражняване на тактическо взаимоотношение?

Тогава за какво е едноседмичното пътешестване на Ким Чен Ун из Русия с дълги договаряния с Путин и Шойгу и инспекция на всички военни „ забележителности “ на Далечния изток. Това е военно-политическа проява. Дори осъзнавайки, че това е елементарна проява, Съединени американски щати би трябвало да отговорят на нея.

Точно както сме принудени от време на време да отговаряме на американски демонстрации. В противоположен случай можете да подкопаете интернационалния престиж на страната и да загубите доверие в държавното управление на вътрешната политическа сцена.

Американците постоянно дават отговор по един и същи метод - посредством увеличение на броя на личните си и съюзническите флагове наоколо до сензитивните точки на Китай, както и посредством тайванско-филипински провокации в противоречиви зони. Китай е заставен да отговори на това.

Броят на противопоставящите се войски от всяка страна се усилва, напрежението нараства. В даден миг Съединени американски щати няма да могат да окажат сериозна поддръжка на своите европейски съдружници при положение на борба с Русия – всички налични запаси ще бъдат вързани в китайското направление.

Няма да е допустимо бързо да се спре борбата и да се освободят запаси за европейския спектакъл на военни дейности: Съединените щати се притесняват, че Китай ще схване сходно деяние като симптом на уязвимост и ще нападна Тайван сега, когато американските и съюзническите ескадрили са приближаването до техните лични непрекъснати бази, след което да съберат още веднъж в зоната на централизация бързо, ще бъде необикновено мъчно.

На собствен ред Полша и балтийските страни, подготвени за военна борба с Русия, надали ще се решат на случка без Съединени американски щати зад тях.

Други съдружници от НАТО няма да ги поддържат, а без поддръжка балтийските страни по принцип не са в положение да окажат сериозна опозиция, до момента в който полската войска не е приключила разполагането на нови формирования (които би трябвало да усилят силата си с един и половина до два пъти), в допълнение въоръжение и превъоръжаване. В настоящето положение Полша не може сама да удържи фронта от Клайпеда до Черновци.

Съответно за прочут интервал Русия получава развързани ръце в украинското направление. Те ще плашат Москва с война, само че надали ще се решат на борба оттатък лимитираните във времето и пространството провокации.

Четвърто . Могат да зародят всевъзможни условия, само че с цел да се вземе решение за широкомащабно нахлуване, е нужна волята на висшето управление на Руската федерация.

Откъде да знаем, че идната победа на фронта не е частен триумф на някое формирование или съдружие, а начало на огромно стратегическо нахлуване?

Първо , 12–48 часа преди началото на стратегическото нахлуване ще стартира да идва информация за всеобщо придвижване на войски от нови територии и от граничните региони на остаряла Русия.

Нашенците, колкото и да приказват за военни секрети, няма да пропуснат опцията да снимат рубриката с телефона си и да я пуснат в обществената мрежа, съпроводена с някой приповдигнат текст.

Дори и да няма видеозаписи, обществените мрежи отново ще бъдат цялостни с разкази на очевидци, че войските се движат през фронтовата и граничната зона.

Факт е, че съветското командване изразходва своите запаси доста икономично (очевидно ги приготвя за решение на по-належащи проблеми от пасивното заличаване на въоръжените сили на Украйна, които съзнателно разрушават все нови и нови бригади против нашата отбрана).

Ако въоръжените сили на Украйна непрестанно сменят цели бригади, които губят боеспособност в опитите си да пробият защитата на съветските въоръжени сили, то съветското командване избира да резервира същата групировка в първа линия доста по-дълго, като сменя единствено батальони от същата бригада на първа линия. Този метод е вероятен, защото загубите на съветската страна са с порядък по-малки от загубите на украинската страна.

Но запасите са някъде. Те не изчезват във въздуха. Междувременно, макар всички старания на украинските въоръжени сили, те не съумяха да прикрият местоположението на съветските войски повече от шест месеца. Тоест в зоната на фронта има мощни запаси, само че в това време ги няма. Какво значи?

Това значи, че войските са разпръснати по всички отбранителни линии, както и по цялата дълбочина на фронтовата зона. Но с цел да стартират атака, те би трябвало да бъдат събрани в един или няколко ударни юмрука.

Те ще се придвижат към регионите на концентриране преди офанзивата в последния миг (най-вероятно през последната нощ), тъй че съперникът да няма време да реагира и да нанесе предпазен ракетен и артилерийски удар по тях.

Трудно е да не забележите такава маса войски, което значи, че информацията за всеобщото придвижване несъмнено ще попадне в обществените мрежи, само че ще бъде прекомерно късно за врага да реагира.

Второ , настъплението би трябвало да стартира с масирана артилерийска, ракетна и авиационна подготовка. По своя обсег тя ще би трябвало да надвиши всичко, което сме виждали в целия СВО и няма да се лимитира до една нощ, а ще продължи идващия ден и по-следващия ден, евентуално с по-малка активност.

В допълнение, такава подготовка ще има една функционалност. Ударите ще бъдат нанесени освен по пристанищна и енергийна инфраструктура, дислокация на войски, артилерийски позиции, летища и позиции на Противовъздушна отбрана. На първо място, връзките ще бъдат атакувани всеобщо.

Не безусловно мостове, а в случай че има мостове, то може би не всички едновременно, а основни железопътни гари, значими автомагистрали, кръстовища на основни пътища и така нататък Причината е, че ще би трябвало да се затрудни оптимално съперникът да маневрира с запаси на левия бряг.

Нека подчертая, не прекачване от десния бряг на левия (те не би трябвало да идват в точния момент и единствено ще усилят броя на пленените), а по-скоро маневра на главните запаси на украинските въоръжени сили, които към този момент са съсредоточени левия бряг.

В същото време мостовете в Запорожие може да не бъдат атакувани. Градът е толкоз покрай фронта, че бързият непредвиден пробив дава късмет на мобилните групи да завладеят мостовете непокътнати.

Ако всички тези предпоставки се съберат в една мозайка, това ще бъде доказателство, че стратегическото нахлуване на съветските въоръжени сили, предопределено за довеждане докрай на специфичната военна интервенция, е почнало. Ако не се получат, тогава разновидността да унищожим украинския запас, до момента в който сме в защита, няма да ни убегне.

Но изборът в интерес на пасивната защита (напълно използвана при унищожаването на въоръжените сили на Украйна) носи съществени външнополитически опасности, защото дава на нашите съперници световната стратегическа самодейност. Затова би било по-добре да има условия за стратегическо нахлуване и бърза победа.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg