Американците отбелязаха годишнината от атентатите от 11 септември 2001 г.

...
Американците отбелязаха годишнината от атентатите от 11 септември 2001 г.
Коментари Харесай

Тръмп и Мелания отидоха в Пенсилвания да почетат жертвите от 11 септември

Американците означиха годишнината от атентатите от 11 септември 2001 година Нюйоркчани се стекоха на мястото, на което се намираха двете кули на Световния търговски център, сринати от похитени от терористи самолети преди 17 години, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Възпоменателната гала стартира с минута безмълвие и звън на камбани в 8,46 ч. локално време, когато първият отвлечен аероплан се вряза в Северната кула на Световния търговски център. Ритуалът се повтори в 9,03 ч. локално време, когато вторият отвлечен аероплан се вряза в Южната кула на центъра.

По традиция на церемонията бяха прочетени имената на близо 3000-те жертви на атентатите. На нея участваха кметът на Ню Йорк Бил де Блазио, губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо, непрекъснатата представителка на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли, Руди Джулиани, който бе кмет по времето на атентатите, а през днешния ден е юрист на Доналд Тръмп, Майкъл Блумбърг, кмет на Ню Йорк след Джулиани. Политически речи не бяха произнесени.

Възпоменателни церемонии през днешния ден имаше и в Шанксвил в Пенсилвания на мястото, на което се разруши четвъртият отвлечен аероплан, както и в Пентагона. Президентът Тръмп участва на церемонията там. Той бе придружаван там от първата дама Мелания. Церемонията беше пред мемориала на жертвите на похитения аероплан.

 Тръмп целува първата дама след церемонията
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР