Американците имат очаквания – така журналистът Илхан Андай от сайта

...
Американците имат очаквания – така журналистът Илхан Андай от сайта
Коментари Харесай

Илхан Андай: Американците имат очаквания от ДПС

Американците имат упования – по този начин журналистът Илхан Андай от уеб страницата 24rodopi разтълкува срещата в централата на Движение за права и свободи сред американския дипломат Ерик Рубин, почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган и водача на партията Мустафа Карадайъ. Снимката на тримата беше оповестена на уеб страницата на придвижването.

„ При обтегнати връзки сред Анкара и Вашингтон американците имат потребност от индивид, който да насочи силата си към Анкара. Ако Движение за права и свободи е изборът на американците в тази тенденция, доста забавно е, че в същия ден зам.-председателят Ахмед Ахмедов беседва повече от час в Народното събрание с турския дипломат Хасан Лусой – нещо, което не се е случвало от есента на 2015 г.”, сподели Илхан Андай в предаването „ 120 минути” по bTV.
Американският дипломат се е срещнал с Доган и Карадайъ Обсъждали са "актуални политически въпроси "
„ Около Движение за права и свободи се топят ледове и откъм Анкара, и откъм Вашингтон. Топят се ледове и за някои от върхушката на Движение за права и свободи, които пък са изключително доста удовлетворени от ръководството на ГЕРБ. Много от тях би трябвало да се научат да плуват или ще изпаднат от огромната игра”, уточни още той.

Според него посланието от фотографията е ориентирано и към публиката вътре в страната, и към Анкара, и към Москва.

„ В последните години – от есента на 2015 година до през днешния ден, Движение за права и свободи са в един нокдаун и се държат като посърнал политически организъм. Тази фотография иде да покаже, че този човек е единственият врач на този посърнал организъм”, счита журналистът.

„ Тази среща можеше да остане скрита, за отбелязване е, че фотографията се появява със скучното известие защо е говорено. Явно те желаят тази фотография да се появи, да има разбори в медиите и този човек или група от хора, които би трябвало, да схванат, че е имало такава среща”, уточни Андай.

Според него би трябвало да се означи и самата поява на Ахмед Доган в централата на Движение за права и свободи. За последно през 2013 г. той се е срещал там с дипломати, напомни Илхан Андай.

По думите му следва „ интересна” есен в Движение за права и свободи. „ В началото на октомври се чака да има изнесен семинар за актива на придвижването, а по-късно в границите на 2-3 месеца да има един или два Централни съвета. Мнозина споделят че Доган се връща в огромната политика. Всъщност той не е излизал от тази политика”, разяснява още журналистът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР