Американското военно ведомство уведоми Конгреса, че има намерение да продаде

...
Американското военно ведомство уведоми Конгреса, че има намерение да продаде
Коментари Харесай

Пентагонът ще продава оръжие на Мексико

Американското военно ведомство уведоми Конгреса, че има желание да продаде на Мексико многоцелеви палубни хеликоптери, авиационни ракети и торпеда на обща стойност 1,2 милиарда $, съобщи ТАСС, представена от БГНЕС.
В документа, който е публикуван в четвъртък, се декларира, че Държавният департамент не възразява против доставките на тези оръжия в Мексико.
Правителството на Мексико изиска 8 хеликоптера MH-60R, четири спомагателни мотора за тях, 19 ракети AGM-114 клас " въздух-земя ", 38 ракети с лазерно ориентиране APKWS II, 30 малогабаритни торпеда за битка с подводници MK-54, както и радари, системи за връзка и прицелно-навигационни системи, аварийни елементи и съоръжение, логистична поддръжка.
" Предполагаемата продажба на тези оръжия ще спомага за реализирането на външнополитическите цели на Съединени американски щати доколкото ще укрепи сигурността на стратегически сътрудник в района ", се отбелязва в заявката. " Това ще разреши доста да се подобрят опциите на Военноморските сили на Мексико ". Според Пентагона продажбата на тези системи " няма да докара до изменение на салдото на силите в района ".
Законът в Съединени американски щати задължава Пентагона да уведомява Конгреса за проектите си да продава оръжие или военно снаряжение на други страни. Конгресът има 30 дни, с цел да блокира договорката, само че това става извънредно рядко.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР