Американското списание Time публикува списъка си с най-влиятелните личности за

...
Американското списание Time публикува списъка си с най-влиятелните личности за
Коментари Харесай

Time 100 - най-влиятелните личности в света за 2018 г.

Американското списание Time разгласява листата си с най-влиятелните персони за 2018 година За разлика от други сходни, тук нямаме състезание кой да бъде на челно място . Присъствието измежду стоте имена е въпрос на чест и зависи най-много от преценката на екипа на изданието доколко известните персони са повлияли на процесите на смяна в света.

Първият лист с най-влиятелни персони е оповестен през 1999г. след обширна полемика измежду американски политици, публицисти и учени. Тогава са систематизирани имената за целия 20-и век.

Публикация, споделена от TIME (@time) на Апр 19, 2018 в 10:48 PDT

От 2004 година описът се трансформира в традиция . Той е разграничен в няколко категории - " титани ", " пионери ", " актьори ", " водачи ", " икони ". Барак Обама може да се дефинира като отличник по наличие - цели 11 пъти. Хвърляйки взор към тазгодишната ранглиста, виждаме доста известни, само че не и толкоз лица.

В категория " пионери " виждаме имена като рап изпълнителката Cardi B, американската комедийна актриса Тифани Хадиш, откривателят на HIV и генна терапия Карл Джун, американската писателка Джасмин Ярд, сноубордистката Клоуи Ким и други - общо 18.

Публикация, споделена от TIME (@time) на Апр 19, 2018 в 6:09 PDT

Сред артистите се открояват имената на Никол Кидман, Хю Джакман, Гал Гадот, Джими Кимъл, Гийермо дел Торо, Шон Мендес и още 12.

Публикация, споделена от TIME (@time) на Апр 19, 2018 в 6:37 PDT

Място измежду " водачите " намира бъдещото кралско семейство на принц Хари и Меган Маркъл , наедно с Доналд Тръмп, Ким Чен Ун, Садик Хан, Джъстин Трюдо и саудитския принц Мохамед бил Салам. Главният изпълнителен шеф на Microsoft Сатя Мадела също намира свето място измежду 27-те в тази категория.

Публикация, споделена от TIME (@time) на Апр 19, 2018 в 7:53 PDT

Списъкът с " иконите " на 2018 година няма по какъв начин да мине без Джей Ло и Риана, само че и без занапред налагащи се авторитетни персони като звездата от " черната пантера " Чадуик Боузман и новият изобретателен шеф на мъжката мода под марката Louis Vuitton Върджил Абло. Честта да са измежду 16-те имат и писателката и активистка за правата на трасджендърите Джанет Мок, конгресменът Максин Уотърс и други.

Публикация, споделена от TIME (@time) на Апр 19, 2018 в 6:42 PDT

Графата с " титаните " ни предлага не по-малко известни и най-много авторитетни персони. Като стартираме с Рoджър Федерер и Илон Мъкс, минем през Джеф Безон и Опра Уинфри и стигнем до 39-годишният израелски милиардер Адам Нюман и лекарят Джилиано Теста, който прави първата трансплантация на матка в Съединени американски щати.

Публикация, споделена от TIME (@time) на Апр 19, 2018 в 7:01 PDT

14-те титани, както и всички други авторитетни персони, попаднали в листата на Time, имат своята вдъхновяваща и завладяваща история. Любопитното е, че тя бива разказана с няколко фрази от друга известна персона, с която са имали персонален контакт.

Публикация, споделена от TIME (@time) на Апр 19, 2018 в 7:29 PDT

Например, Елтън Джон приказва за приноса на принц Хари към битката със СПИН-а . Наоми Уотс пази мястото на Никол Кидман в класацията, шефът на МВФ Кристин Лагард е в ролята на поддържник на Еманюел Макрон, а Адел не крие възхищението си от Риана, от нейната прелест, преданост и възприятие за комизъм.

На 24 април ще се организира 2018 TIME 100 gala - събитието в чест на класацията, което ще мине под знака на шоуто, което приготвят двама от стоте - Джей Ло и Шон Мендес. Списанието излезе и с шест разнообразни корици.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР