Американското списание Forbes отбелязва, че в рускоезичния сегмент на интернет

...
Американското списание Forbes отбелязва, че в рускоезичния сегмент на интернет
Коментари Харесай

Forbes: Русия се готви да отрази нападение на 50 хиляди украински дрона

Американското списание Forbes отбелязва, че в рускоезичния сегмент на интернет интензивно се разисква идна офанзива против съветските войски в Украйна от десетки хиляди безпилотни летателни апарати (БПЛА), която в този момент се приготвя в Киев и която може коренно да промени обстановката на фронтовата линия.

Олексий Арестович, досегашен консултант на свободна процедура в канцеларията на президента на Украйна Володимир Зеленски, приказва за идната офанзива с дронове през януари,. А през февруари украинският общоприет щаб разгласи основаването на " първата в света ударна рота от дронове " .

Според телеграм канала " Руский инженер " Украйна е закупила в Китай всички налични на пазара съставни елементи за относително евтини спортни дронове FPV, оборудвани с видеокамери ( " съгласно косвени оценки, 50 000-100 000 броя " ).
 Русия: Украински дрон блъснал съветската Тулска област Обновена
Русия: Украински дрон блъснал съветската Тулска област

Съобщава се за ранени

Тези дронове са с по-малки размери от общоприетите квадрокоптери, само че са оборудвани с мощни мотори, които разрешават на лекия дрон да развива скорост до 200 км/ч.

Достатъчно е да прикрепите към него граната - и дронът може да се употребява като радиоуправляем робот-камикадзе, който е в положение много тъкмо да поразява цели на относително огромно разстояние от оператора, който го ръководи посредством видеовръзка.

Тактиката беше употребена за първи път сполучливо от въоръжените сили в края на юли предходната година, напомня Forbes, когато спонтанен дрон FPV мина през вратата на окупирана от съветската войска постройка, преди да експлодира вътре.

: The 93rd Brigade of Ukraine showed the use of a very interesting cheap commercial drone converted to kamikaze role. Such drones carry a very small payload and are used mostly against personnel.
Note that the operator is receiving video output via special FPV goggles.
—???????? Ukraine Weapons Tracker (@UAWeapons)
Оттогава сходни офанзиви станаха необятно публикувани. В мрежата можете да намерите видеоклипове, в които спонтанни радиоуправляеми камикадзета нанасят удари по съветски танкове (устройството може елементарно да се вкара в отворен люк) или по окопани съветски единици, които не могат да бъдат достигнати от пряк огън от земята.

Според Forbes минимум половината полети на такива дронове са сполучливи , т.е. те поразяват набелязаната цел - макар обстоятелството, че " спрямо други управляеми оръжия и муниции, те са евтини и елементарно налични ".
 Дронове в залива на Севастопол, моряци употребявали и стрелково оръжие
Дронове в залива на Севастопол, моряци употребявали и стрелково оръжие

Въпреки че е работила и противовъздушната защита

Изданието цитира калкулации, съгласно които основаването на всяко такова неподготвено камикадзе коства единствено няколко стотин $, което е доста по-евтино даже от елементарен първокачествен квадрокоптер - да не приказваме за иранските " Шахеди ", за всеки от които Москва заплаща, съгласно някои оценки, от 20 до 50 хиляди $.

Нападение от 50 000 дрона, отбелязва телеграм каналът " Руский инженер ", може да се трансформира в офанзива с невиждани размери . Като се има поради, че спортните дронове са доста устойчиви на радиосмущения, няма да е допустимо да бъдат спрени с елементарни заглушители.

Вълни от летящи камикадзета могат да идват и да си отиват, удряйки съветски позиции, " до момента в който всички цели бъдат унищожени ", написа Forbes.
 Как Украйна научи геймърите да ръководят дронове
Как Украйна научи геймърите да ръководят дронове

Използват се както военни, по този начин и цивилни устройства
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР