Американското разузнаване смята, че мистериозната експлозия край северното крайбрежие на

...
Американското разузнаване смята, че мистериозната експлозия край северното крайбрежие на
Коментари Харесай

Експлозията в Русия е станала при изваждане на ядрена ракета от океанското дъно

Американското разузнаване счита, че мистериозната детонация край северното крайбрежие на Русия при започване на месеца е станала по време на задача за изваждане на нуклеарна ракета от океанското дъно, заяви NBC като цитира източници, осведомени с отчета.

Мистериозната детонация, станала на 8 август край съветските арктически крайбрежия, умъртви петима учени и провокира опасения, че Русия е тествала новата си нуклеарна ракета „ Буревестник “, напомня БГНЕС.

„ Това не беше ново изстрелване на оръжие. Беше задача за избавяне на изгубена ракета от предходен тест “, сподели източник, директно осведомен с американската разследваща оценка. „ В един от плавателните съдове, участващи в издирването и изваждането, е имало детонация и това е провокирало реакция в нуклеарното ядро на ракетата, което е довело до приключване на радиация “, сподели различен неизвестен източник.

Докладът за разузнаването на Съединени американски щати не загатва евентуални опасности за здравето или околната среда, породени от щета на нуклеарния реактор на ракетата.

Миналият март съветският президент Владимир Путин разкри създаването на хиперзвукови оръжия, измежду които и „ Буревестник “. Той съобщи, че става въпрос за нуклеарна ракета с безграничен обхват.

Москва обаче към момента не е направила сполучлив тест на оръжието макар множеството опити, настояват същите източници.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР