Американското разузнаване очаква военните действия в Украйна да се развиват

...
Американското разузнаване очаква военните действия в Украйна да се развиват
Коментари Харесай

Американското разузнаване очаква забавяне на войната в Украйна

Американското разузнаване чака военните дейности в Украйна да се развиват с по-бавни темпове през идващите няколко месеца.

Директорът на Националното разузнаване на Съединени американски щати Аврил Хейнс съобщи, че не вижда доказателства за сломяване на украинската воля за опозиция макар съветските офанзиви против енергийна и друга сериозна инфраструктура на фона на настъпващата зима. На годишния Национален конгрес за защита " Рейгън " в Сими Вали, щата Калифорния, Хейнс сподели:

" Вече виждаме някакво понижено движение на спора. По-голямата част от боевете сега са към Бахмут и региона на Донецк и ненапълно се забавиха с изтеглянето на Русия от региона Херсон на изток от река Днепър. Очакваме през идващите месеци и двете армии да бъдат в обстановка, в която ще се опитат да преоборудват, снабдят, в прочут смисъл да се възстановят, тъй че да са готови за контраатака ".

На този стадий Хейнс счита, че е по-вероятно Украйна да се приготви по-добре от Русия през този интервал. 

Според нея съветският президент Владимир Путин е бил сюрпризиран, че въоръжените сили на страната му не са постигнали повече след нашествието си в Украйна, само че все пак неговите политически цели за прилежащата страна не са се трансформирали.

Що се отнася до другия огромен геополитически противник на Съединените щати - Китай, Аврил Хейнс сподели, че президентът Си Цзинпин не желае да одобри западни ваксини против Covid-19 макар провокациите с причиняваното от новия ковид заболяване. Протестите напоследък против строгите ограничаващи ограничения поради инфекцията не са опасност за властта на Китайската комунистическа партия, само че може да се отразят на ситуацията на самия Си Цзинпин, съобщи Хейнс.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР