Американското разузнаване, което обвинява Русия в заговор с талибаните, е

...
Американското разузнаване, което обвинява Русия в заговор с талибаните, е
Коментари Харесай

Русия: US разузнаването е замесено в трафик на наркотици

Американското разузнаване, което упреква Русия в скрит план с талибаните, е забъркано в трафика на опиати, съобщи специфичният представител на съветския президент за Афганистан - директорът на II ръководство за Азия в съветското МВнР Замир Кабулов пред телевизия „ Россия 1 “.

" Тези безройни отводи от плановете, които бяха (започнати) там, присъединяване на същите тези прелестни американски разузнавачи, които упрекват нашите в нещо, в наркотрафик. Техните самолети летят без инспекция от Кандахар, от Бахрам, където желаят - в Германия, в Румъния. Е по какъв начин, подобен бизнес... Всеки афганистанец в Кабул ще ви опише, дори и мързеливец е подготвен да проговори на тази тематика. Тази загадка е тайната на Полишинел (б.р. - известен персонаж - шут във Франция през XVI век), която омръзна към този момент на всички. Всички махнаха с ръка, като при даденост ", съобщи Кабулов. 

В края на юни в.„ Ню Йорк Таймс “, базирайки се на анонимни представители на американското разузнаване, написа, че съветското военно разузнаване предлага награди на свързани с талибаните бойци за набези против американски бойци в Афганистан.

За това изказване не бяха показани доказателства, а Министерство на външните работи на Русия назова обявата подправена. Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп пък я нарече „ поръчкова “, Белият дом, Пентагонът и американското разузнаване обявиха, че няма оповестени доказателства и Тръмп не е бил осведомен. Руското посолство във Вашингтон поиска САЩ да реагира адекватно на заканите, които започнаха да получават дипломатите му.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР