Американското правителство разработи нов план за защита на Земята от

...
Американското правителство разработи нов план за защита на Земята от
Коментари Харесай

НАСА преброи 1885 опасни за Земята астероида и предлага план за защита на планетата

Американското държавно управление създаде нов проект за отбрана на Земята от рисковите метеорити. Според експертите на Съединени американски щати, към планетата има 1885 евентуално рискови обекти.
Специалистите от американската администрация акцентират, че вероятността на конфликтът на някое рисково тяло със Земята е прекомерно дребна. „За благополучие, разрушителните събития от сходен жанр са прекомерно редки“ – сподели Арон Майлз от Управлението по научните въпроси и асимилиране на галактическото пространство. НАСА е класифицирала 95% от всички метеорити с задоволителна величина, с цел да провокират световна злополука в международен мащаб. Нито един от не е опасност през идващите 100 години. Но има прочут късмет, огромните комети да окажат влияние на Земята, а срокът за тяхното засичане може да е единствено няколко месеца.

Специалистите на НАСА оферират да се подобрят технологиите за разкриване на евентуално рисковите метеорити, както и да се приготвят сюжетите за сблъскването на Земята с огромни небесни тела.

НАСА към този момент създава галактически транспортен съд, който може да отбрани Земята от рисковите метеорити . „Вероятността може да наподобява дребна, само че следствията са ужасни“ – Каза Кристен Хоули, съавтор на плана. „Нашето проучване ще ни помогне да разберем, по какъв метод човечеството може да се оправи с тази опасност. Ще разработим голям брой разновидности за развиването на събития от сходен род„.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР