Американското правителство одобри за спешно ползвае еднодозовата ваксина на Johnson

...
Американското правителство одобри за спешно ползвае еднодозовата ваксина на Johnson
Коментари Харесай

САЩ одобриха ваксината на Johnson & Johnson

Американското държавно управление утвърди за незабавно ползвае еднодозовата ваксина на Johnson & Johnson, което дава опция за още милиони имунизирани в идващите седмици, съобщи „ Ройтерс “.

Препаратът на J&J е третият, утвърден за използване на територията на Съединени американски щати след тези на Pfizer и на Moderna.

Администрацията по храните и медикаментите (FDA) разгласи незабавното позволение за приложимост на имунизацията за възрастни на 18 и повече години след единомислещото утвърждение на групата от външни специалисти на организацията в петък.

Очаква се доставките до местата за имунизация за стартират още през днешния ден или в понеделник.

Лекарствата на Pfizer и Moderna, основани на нова технология с осведомителна РНК демонстрираха по-висока резултатност в главните клинични тествания.

Прякото съпоставяне с имунизацията на J&J обаче е мъчно, защото тестванията са имали разнообразни цели, а създаването ѝ течеше, до момента в който светът откриваше нови варианти на COVID-19.

В световните изследвания на J&J се откри, че препаратът е 66% сполучлив в предотвратяването на умерено до тежко положение на ковид четири седмици след имунизация. Той е 100% ефикасен за отбягване на хоспитализация и гибел, настъпили в резултат на вируса.

Очаква се имунизацията да се употребява необятно и в други страни в идващите месеци поради опцията да се съхранява при естествени температури в ледник, което улеснява доставките. Американското държавно управление към този момент е поръчало общо 100 млн. дози, като от J&J възнамеряват да произведат 20 млн. от тях към края на март.

Ваксината употребява вирус на елементарна простуда, прочут като аденовирус вид 26, с цел да вкара протеини на ковид в клетките на организма и да провокира имунен отговор. През лятото се чакат проби на двудозова версия.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР