Американското подразделение на Volvo Cars обяви, че компанията е отчела

...
Американското подразделение на Volvo Cars обяви, че компанията е отчела
Коментари Харесай

Рекордно търсене на електрифицираните модели на Volvo в САЩ

Американското поделение на Volvo Cars разгласи, че компанията е отчела безспорен връх в търсенето на електрифицираните си Recharge модели (зареждаеми PHEV хибриди и 100% електрически) през април 2022 година.

През миналия месец, Volvo регистрира растеж от 156% в реализацията си на фамилията Recharge, като тези коли са формирали внушителните 44% от общите продажби на марката в Съединените Американски Щати през април.

"Изключително съм удовлетворен от екипа на район Америка, който продължава да бъде главен фактор в нашата промяна към производител на напълно електрически коли ", разяснява Андерс Густафсон, старши вицепрезидент на Volvo Car Americas и изпълнителен шеф на Volvo Car USA.

Търсенето на фамилията коли Recharge на Volvo регистрира растеж от 125.8% в Канада и образува 31.6% от общите продажби на марката в страната. Електрифицираните модели на Volvo се радват на засилен интерес (+24%) и в Латинска Америка, като там пазарният им дял е достигнал равнище от 56.7%.

Общите продажби на Volvo Cars в Съединени американски щати през април са достигнали равнище от 10 022 единици, което съставлява намаляване от 9.2% в съпоставяне със същия месец на предходната година. Volvo Car Americas пък регистрира реализацията на 12 472 автомобила или с 5.5% по-малко в съпоставяне със същия интервал на 2021-а.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР