Американското министерство на отбраната публикува доклад, в който се представят

...
Американското министерство на отбраната публикува доклад, в който се представят
Коментари Харесай

Има ли извънземни: Какво пише в доклада на Пентагона?

Американското министерство на защитата разгласява отчет, в който се показват и проучват наблюденията над НЛО. Резултатите от него обаче не дадоха безапелационен отговор на редица въпроси.

Американското министерство на защитата разгласява отчет, който съдържа наблюденията на военните върху неидентифицирани летящи обекти. От документа обаче излиза наяве, че обектите по този начин и не са били открити - с едно само изключение. " Нашата база данни сега не разполага с задоволително информация, с цел да бъдат дадени съответни пояснения за тези случаи ", пишат създателите на отчета.

В рамките на проучването, предоставено от Конгреса, са били оценени 144 свидетелства на военни за НЛО от 2004-а до 2021-а година. В 80 от случаите обектите са били засечени от няколко датчика. В други 18 се оповестява за " необикновена траектория на придвижване или за необикновени характерности на полета " на обектите.

При един от загадъчните предмети обаче се касаело за огромен въздушен балон, губещ въздух. Останалите по този начин и не са били разпознати.

В документа са изброени пет категории, към които биха могли да бъдат отнесени летящите обекти: Въздушни балони, дронове, боклуци и птици; естествени атмосферни феномени като ледени кристали, мокрота или температурни отклонения; нови разработки или секретни стратегии на САЩ; евентуални технологии на страни като Русия и Китай или на частни лица, както и " други ".

Въпросът за извънземния живот остава отворен

Сведения за извънземен живот в девестраничния отчет отсъстват. Но той не ги и изключва.

Публикуваните предходната година от Пентагона видеоматериали на три летящи обекта, избрани като " неразпознати ", предизвикаха догатките, че американските спецслужби може и да разполагат със сведения за рационален извънземен живот.

В телевизионно изявление в средата на май някогашният американски президент Барак Обама подхрани тези спекулации. " Има някои неща за извънземните, които не мога да опиша тук ", сподели той шеговито. Но добави, че " има фотоси на обекти в небето, за които не знаем какво съставляват и не можем да разбираем по какъв начин се движат ".

Отчетът за НЛО бе формиран по искане на Конгреса. Департаментът на защитата на Съединени американски щати се занимава с проучванията на неидентифицирани летящи обекти от десетилетия. Военните в Съединени американски щати не се интересуват толкоз от въпроса дали има извънземен живот, а по-скоро дали не става въпрос за нови военни технологии на конкурентни страни като Русия и Китай.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР