Американското министерство на отбраната обмисля искане на американски военни да

...
Американското министерство на отбраната обмисля искане на американски военни да
Коментари Харесай

Пентагонът обмисля да изпрати 5000 войници в Близкия изток

Американското министерство на защитата обмисля искане на американски военни да изпратят към 5 000 спомагателни бойци в Близкия изток на фона на възходящото напрежение с Иран, разяснява двама американски чиновници пред " Ройтерс ".

Техеран и Вашингтон усилват реториката си , след решението на американския президент Доналд Тръмп да се опита да понижи износа на ирански нефт до нула и да усили военното наличие на Съединени американски щати в Персийския залив в отговор на упоменати от него ирански закани.
 Съединени американски щати организираха военни маневри в Арабско море
Съединени американски щати организираха военни маневри в Арабско море

Военноморски сили прецизираха, че образованието е извършено с бойната група отпред със самолетоносача " Ейбрахам Линкълн "

Длъжностните лица, говорейки при изискване за анонимност, обявиха, че настояването е направено от Централното командване на Съединени американски щати , само че допълват, че не е ясно дали Пентагонът ще утвърди настояването .

Пентагонът постоянно получава и отхвърля претенции за спомагателни запаси от командването в целия свят. Един от чиновниците добави, че желаните войски ще бъдат с защитителен темперамент.

Не е ясно дали някоя съответна молба в последна сметка ще бъде показана на Белия дом.

Това наподобява е последната молба за спомагателни запаси в лицето на това, което американските публични лица изясняват като надеждни закани от страна на Иран против американските сили и американските ползи в Близкия изток.
 Тръмп заплаши Иран с боен отговор за всяка провокация
Тръмп заплаши Иран с боен отговор за всяка провокация

Вчера стана ясно, че Иран е нараснал четирикратно производството си на нискообогатен уран

Съединените щати не са посочили обществено никакви доказателства за това каква е характерната информация за иранската опасност . Пентагонът отхвърля да разяснява.

" Като въпрос на дългогодишна политика, няма да обсъждаме или спекулираме за евентуални бъдещи проекти и претенции за сили ", разяснява пълководец Ребека Ребарич, представител на Пентагона.

Действащият министър на защитата на Съединени американски щати Патрик Шанахан съобщи във вторник, че до момента в който заканите от Иран в Близкия изток остават високи , ограниченията за въздържане , подхванати от Пентагона, са " спрели " капацитета за офанзиви против американци .
 Путин, Меркел и Макрон удостоверяват уговорките с Иран
Путин, Меркел и Макрон удостоверяват уговорките с Иран

Подкрепят съглашението от Минск за Украйна, участието на Русия в Съвета на Европа и споразумяване на сирийския спор в сходство с Организация на обединените нации

Американските военни форсираха разполагането на ударна група със самолетоносач в Близкия изток и изпратиха бомбардировачи и ракети " Пейтриът " в района по-рано този месец в отговор на това, което Вашингтон споделя, че са притеснителни индикации за допустима подготовка за нахлуване от Иран .

Източници на американското държавно управление оповестяват, че считат, че Иран предизвиква бойците хути в Йемен или основаните в Ирак шиитски милиции да правят набези против танкери отвън Обединените арабски емирства.

Тръмп предизвести, че Иран ще бъде посрещнат с " огромна мощ ", в случай че нападна американските ползи в Близкия изток.

Иранският висш водач аятолах Али Хаменей съобщи в сряда, че иранската юноша ще бъде очевидец на гибелта на Израел и американската цивилизация .
 Половината американци чакат война с Иран до няколко години
Половината американци чакат война с Иран до няколко години

Техеран съставлява опасност за сигурността на Съединени американски щати

По информация на АП, става въпрос за 10 000 души, за повишение отбраната против евентуални ирански закани.

Длъжностни лица разясняват, че към момента не е взето дефинитивно решение и не е ясно дали Белият дом ще утвърди изпращането на всички или единствено на някои от поисканите сили .

Те допълват, че този ход не е в отговор на каквато и да е нова опасност от страна на Иран, а е ориентирана към подсилване на сигурността в района.

Те утвърждават, че войските са единствено отбранителни сили , а полемиките включват и спомагателни ракети " Пейтриът ", повече кораби и увеличени старания за наблюдаване на Иран .
 Война за мир
Война за мир

Излизащият в Саудитска Арабия вестник " Ал-Хаят " задава въпроса в действителност ли се нуждаем от война, с цел да убедим моллите в Техеран да спрат дестабилизирането на страните от района и да се откажат от експанзионистичните си упоритости?
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР