Американското космическо ведомство разработва нова обсерватория на системите на Земята

...
Американското космическо ведомство разработва нова обсерватория на системите на Земята
Коментари Харесай

НАСА ще следи последствията от климатичните промени

Американското галактическо ведомство създава нова обсерватория на системите на Земята за прогнозиране и следене на измененията в климата и на стихийните бедствия, заяви пресслужбата на НАСА.

" Разработваме редица стратегии за приемане на основна информация в границите на напъните ни, свързани с измененията в климата, за понижаване на следствията от стихийните бедствия, за битката с горските пожари ", се споделя в официалното съобщение на НАСА.

В рамките на следенето на системите на Земята всеки сателит ще бъде неповторим, с цел да добавя другите при основаването на триизмерно изображение на планетата - от недрата до атмосферата й.

По думите на ръководителя на НАСА Бил Нелсън ураганите са станали по-разрушителни поради процеса на световното стопляне.

" За последните три десетилетия, множеството неща, които узнахме за климатичните промени, бяха свързани с проучванията на НАСА. Новата обсерватория ще разшири тези изследвания и ще даде на света невиждана картина на климатичните системи на Земята. Ще получим данни от ново потомство за понижаване следствията от измененията в климата. Новата система ще отбрани нашите общества от стихийните бедствия ", посочи Бил Нелсън.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР