Американското издание Consumer Reports публикува интересен рейтинг, засягащ най-безопасните автомобили

...
Американското издание Consumer Reports публикува интересен рейтинг, засягащ най-безопасните автомобили
Коментари Харесай

Consumer Reports: Най-безопасните автомобили за пътниците на задната седалка

Американското издание Consumer Reports разгласява забавен рейтинг, засягащ най-безопасните коли за пасажерите откъм гърба. Ресурсът взима поради колите, които в този момент се продават нови на американския пазар. Някои от тях се предлага в Европа и у нас и заради тази причина взехме решение, че това проучване съставлява интерес и за нас.

" Когато оценявате задните седалки, би трябвало да вземете поради всички пасажери, които ги употребяват - това са деца, юноши и възрастни. Нашият разбор сподели, че доста автомобилни производители не обръщат задоволително внимание на устройствата за сигурност на пасажерите откъм гърба ", споделя Емили Томас, инженер по автомобилна сигурност в Consumer Reports.

За моделната 2021 година пълноразмерният микробус Toyota Sienna е разгласен за най-хубавата кола от позиция на сигурността на пасажерите откъм гърба, той е награден с 69 точки от 100, което значи, че съгласно всеки от 6-те критерия, колата е оценена като добра или доста добра.

Второто място е за новото потомство кросоувър Nissan X -Trail - 66 точки. " Бронзът " отиде при кросоувъра Ford Bronco Sport - 61 точки. Сред колите от моделната 2022 година водачи са кросоувърът от най-новото потомство Nissan Pathfinder (66 точки), компактната Honda Civic (66 точки) и кросоувърът Mitsubishi Outlander (52 точки).

Най-лошият автомобил в класацията за моделната 2021 година е седана от бизнес класа Genesis G80 (луксозната марка на Hyundai) - 24 точки, а за колите от моделната 2022 година - компактният кросоувър на Volkswagen Taos (31 точки). VW-то е модел, който не се продава в Европа, само че е непосредствен и позициониран тъкмо сред кросоувърите Tiguan и T-Cross.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР