Американското футболно първенство Мейджър лийг сокър (МЛС) се стяга за

...
Американското футболно първенство Мейджър лийг сокър (МЛС) се стяга за
Коментари Харесай

Мейджър лийг сокър ще се разрасне до 30 отбора

Американското футболно състезание Мейджър лийг сокър (МЛС) се стяга за огромно разгръщане, което да докара броя на участващите отбори до 30. Това излиза наяве след известие на лигата, в което се загатват от ден на ден заинтригувани отбори, които желаят да влязат в шампионата.

В момента МЛС се състои от 24 отбора, само че от 2020 шампионата ще има нови два тима - " Интер " (Маями), който е благосъстоятелност на Дейвид Бекъм, и " Нешвил ". Година по-късно в лигата ще влезе и " Остин ".

След общото заседание на МЛС обаче е взето решение общият брой да бъде повишен до 30. Това е добра вест за Сакраменто и Сейнт Луис, които от години имат предпочитание да вкарат свои отбори в лигата. Все още обаче не е ясно кой ще бъде възможният 30-и участник.

" Професионалният футбол в Съединени американски щати и Канада процъфтява и виждаме от ден на ден градове, които желаят да имат собствен франчайз. Разширяването на МЛС в последните 15 години се потвърди доста сполучливо. Доволни сме, че от ден на ден предприемачи и районни водачи поддържат футбола ", сподели комисионерът Дон Гарбър.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР