Американският военноморски флот има нов член - USS Omaha. Крайбрежният

...
Американският военноморски флот има нов член - USS Omaha. Крайбрежният
Коментари Харесай

Футуристичният боен кораб на САЩ, който е свързан със семейство Бъфет

Американският военноморски флот има нов член - USS Omaha. Крайбрежният военен транспортен съд на стойност 440 млн. $ бе пуснат на вода в домашното си пристанище в Сан Диего пред аудитория от към 1200 души, оповестиха американски медии.

Плавателният съд се отличава с футуристичен дизайн, дълъг е 128 метра и има екипаж от 69 души. Той е кръстен на Омаха - най-големият град в щата Небраска и отечество на един от най-богатите хора в света - Уорън Бъфет.

 Корабът бе пуснат в употреба на гала в Сан Диего
Източник:

Корабът бе пуснат в употреба на гала в Сан Диего

И няма по какъв начин да е другояче, откакто главен финансов покровител на построяването му е дъщерята на милиардера - Сузи Бъфет. 87-годишният й татко и капиталов гуру бе почетен посетител на церемонията по стартирането на вода на кораба, а щерка му издаде формалната заповед за качване на борда на плавателния съд.

" Много се гордея с всеки от вас и с всички, които са взели участие в построяването на USS Omaha ", съобщи Сузи Бъфет.

#LCS12's sponsor, Susie Buffett orders #USSOmaha brought to life. pic.twitter.com/aPJwlCEV4z
— U.S. Navy (@USNavy) 3 февруари 2018 година

Той е четвъртият боен транспортен съд, кръстен на най-големия град в щата Небраска през последните 150 години. Последният транспортен съд е атакуваща подводница, която е била изведена от употреба през 1995 година

Макар да е с лимитирано въоръжение, 3000-тонният USS Omaha е супермодерен може да бъде употребен за крайбрежни военноморски интервенции, почистване на мини и битка с подводници.

 Бойният транспортен съд може да служи за разнородни интервенции
Източник:

Бойният транспортен съд може да служи за разнородни интервенции

Корпусът му е облицован с алуминий, а корабът разполага с високотехнологични компютърни благоприятни условия и може да извършва разнородни задачи.

Основното му преимущество е високата му оптималната скорост - над 40 възела, която се предопределя от дизайна му (корабът с корпус на тримаран). Плавателният съд разполага и с огромна площадка за кацане на хеликоптери.

" Чувството да си на кормилото е по-близко до това да летиш с аероплан с водач и втори водач, в сравнение с да управляваш обичаен военен транспортен съд ", съобщи командващият офицер Майкъл Тот.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР